İklim özellikleri ve verimli topraklarıyla senede birden çok ürün yetiştirilen amik ovası'nda tarımsal üretim coronavirüs önlemleriyle ara vermeden devam ediyor.
İklim özellikleri ve verimli topraklarıyla senede birden çok ürün yetiştirilen amik ovası'nda tarımsal üretim coronavirüs önlemleriyle ara vermeden devam ediyor.
Reyhanlı ilçesinde olan 6 bin 500 dekarlık meyve bahçesinde, erkenci kayısı hasadı başladı.
işçilerin ürünü sosyal mesafe kurallarına uyarak topladığı bahçede, hatay tarım ve orman müdürü ergün çolakoğlu tetkik yaptı.
Çolakoğlu, bahçede gazetecilere yaptığı açıklamasında, coranavirüs sürecinin tarım işçilerini negatif etkilememesi için önlemleri titiz bir çalışmayla yürüttüklerini belirtti.
bu dönemde, tarımsal üretimin devam edilebilirliğinin temin edilmesi, gıda arz, üretim ile tedariğinin muhafaza edilmesi konularının üstünde hassasiyetle durduklarını söyleyen çolakoğlu, şu ifadelerle sürdürdü:
"çiftçilerimizin, bitkisel üretimde gerekli olan ekim, dikim, gübreleme, sulama, çapalama, ilaçlama ve hasat gibi konularda yaptıkları tüm faaliyetler kesintisiz olarak devam etmektedir. tarımsal faaliyetlerin sürdürülmesinde çiftçilerimizin ve tarım işçilerinin covid-19 tedbirleri kapsamında sosyal mesafeye uyarak faaliyetlerini sürdürebilmeleri için gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. il ve ilçe müdürlüklerimizde çalışan personel, bu hassasiyetle çiftçilerimizin yanında bulunmaktadır."
Çolakoğlu, pamuk, ovada kavun ile mısır ekimlerinin yapıldığını, soğan ile çilek benzeri mahsüllerin de hasadına başlandığını dile getirdi.
aynı zamanda bilhassa dış satıma yönelik erkenci meyve olarak değerlendirilen kayısının da bölgede hasada başlandığını ifade eden çolakoğlu, "işçiler tarafından sosyal mesafe kurallarına uyularak hasat yapılıyor. " diye konuştu.
çolakoğlu, "covid-19 salgını şu ana kadar tarımsal üretimimizi herhangi bir şekilde etkilememiştir." dedi.
Ziraat mühendisi mustafa döndaş ise 6 bin 500 dekar bahçede erkenci meyve üretim ve hasadının sürdüğünü dile getirdi.
bu yıl 12-15 bin ton ürün almayı umduklarını ifade eden döndaş, bahçeye gereken izinleri alarak çalışanları götürdüklerini, her meyve ağacında sosyal mesafe kuralları gereğince 2 veya 3 çalışanın çalıştığını belirtti.