Ethereum'un kurucusu Buterin, katıldığı bir programda kendisi olmadan da Ethereum'un devam edebileceğini söyledi. Proof of Stake'in daha verimli ve sansüre karşı dayanıklı olduğunu düşünüyor. Bu soruların sorulmasının sebebiyse 2017 yılında Buterin'in öldüğüne dair iddiaların ortaya çıkması sonucu Ethereum'un yüzde 20 oranında değer kaybetmesiyle ilişkili. Buterin, hayatta olduğunu kanıtlamak için Ethereum blok numarasını bir kağıda yazarak çektiği fotoğrafı Twitter'dan paylaşmıştı.
Ethereum, Solana'nın daha düşük ücret ve güçlü hızıyla birlikte bazı analistler tarafından arka plana itildi. Dijital paraların gücü; güncelleme yapma imkanı Ethereum'a yaradı. Buterin ve Ansgar Dietrichts, yeni sorunlara düzenleme getirme adına uzun vadeli çözüm arayışındalar. Katman 2 GAS ücretlerini kısa vadede düşürmeye çalıştıklarını dile getiren Buterin, GAS ücretlerinin çok yüksek olduğunun farkında.
Geçtiğimizde aylarda Orta Amerika ülkelerinden El Salvador, Amerikan Doları'ndan sonra Bitcoin'i de resmi para birimi olarak kabul etti. Çalışanlar maaşlarının Bitcoin ile ödenmesinden endişeli. Sık sık dalgalanmalarıyla meşhur Bitcoin'i resmi para birimi ilan eden ülke, eleştirilere rağmen kararından vazgeçmiş değil.
Ethereum'un kurucusu olarak hayatımıza giren Vitalik Buterin, 31 Ocak 1994 yılında dünyaya geldi. Bilgisayar bilimci Dmitry Buterin ve Natalia Ameline'in çocuğu olarak dünyaya gözlerini açan Vitalik, ailesiyle birlikte 6 yaşında Kanada'ya yerleşti.
Kanada'da ilkokul eğitimine başlayan Vitalik, zekasıyla dikkat çekti ve 3. sınıftayken üstün zekalı çocuklar için eğitim sınıfına yerleştirildi. Liseyi Kanada'nın Ontario eyaletinde bulunan Toronto şehrindeki özel Abelard School'da lise hayatına başladı. Küçük yaşta bilgisayar, ekonomi, programlama gibi konularla ilgilenen Vitalik Buterin, genç yaşta kripto para işine merak saldı.
Üniversitedeyken ileri seviye kurslar almaya başlayan Vitalik, okulda kriptografi uzmanı ve eski yönetim kurulu başkanı Ian Goldberg'in asistanlığını yaptı. 2013 yılında kodlamaya dair yeteneklerini geliştiren Vitalik, o yılın sonunda Kanada'ya dönüş yaptı. Ethereum'u kurmak için çalışmalara başlayan girişimci, Ethereum'u müşteriler daha iyi anlasın diye bir white paper (yönerge) yayınladı. Sonraki sene Thiel Fellowship'ten 100 bin dolar burs alan Vitalik Buterin, okulu bırakıp tüm ağırlığını Ethereum'a verdi.
Merkeziyetsiz ve açık kodlu bir blok zinciri olarak Ethereum 2015 yılında hayatına başladı. 11.9 milyon coin "ön madenciliği" ile önceden üretilerek Ethereum kuruldu. Bu kripto para birimi, cüzdanlar arası transfer edilebilir ve madencilik hesaplamalarını karşılamak için kullanabilir. Altcoin olarak düşünülse de Ethereum daha çok blockchain teknolojisini geliştirmek için yapılmış bir girişimdir. Bitcoin'den sonra en çok işlem gören ikinci kripto para birimidir.
Vitalik Buterin Ethereum hakkında şu açıklamalarda bulunmuştu: “Eğer kripto paralar ile dünyada bulunan değerli kaynakları karşılaştırıyorsak ve Bitcoin'i ALTIN, Litecoin'i GüMüŞ olarak kabul ediyorsak, Ethereum PETROL'dür. çünkü Ethereum'un altında yatan teknoloji dünyanın internet sistemindeki enerji kaynağı olacaktır. Dünyada petrol nasıl bir çok sektör ve teknolojide kullanılıyorsa Ethereum teknolojisi için de aynı şey geçerlidir. Bu nedenle biz Ether'i ‘kripto yakıtı olarak adlandırıyoruz. Ethereum platformunun ihtiyaç duyduğu enerji Ether (ETH) ile sağlanacak.”
Rus - Kanadalı girişimci ve Ethereum'un sahibi Buterin'in net servetinin bir milyar dolar olduğu biliniyor. Vitalik tahminen 335 bin Ether'e sahip. Buterin'İn 505 milyar SHIB coinine sahip olduğu da biliniyor. Girişimci, 12 Mayıs 2021 tarihinde Hindistan'ın Koronavirüsle mücadelesi için bir milyar değerinde Shiba Inu bağışladı.