Zoom Programı Nasıl İndirilir?

Koronovirüs salgınından sonra çalışanlar arasında ismini duymayan kalmayan Zoom’un kullanıcı sayısı artıyor. Peki, Zoom programı indirme nasıl yapılır? Nasıl kullanılır? İşte tüm detaylar...

21.09.2020-15:55 - (Son Güncelleme: 28.09.2020-14:16) Zoom Programı Nasıl İndirilir?

Kovid-19 salgını iş dünyasını da değiştirdi. Ofiste çalışan birçok çalışan işlerini evden yürütmek zorunda kaldılar. Toplantılar yapmak ve strateji belirleme ile alakalı tüm aktiviteler ise dijital üzerinden yapılmaya başladı. Kullanıcı sayısını büyük oranda arttıran Zoom ise çalışanlara büyük kolaylıklar sağladı. Peki, Zoom programı indirme nasıl yapılır? Nasıl kullanılır? Siz de bu sorularun cevaplarını merak ediyorsanız içeriğimizde bulabilirsiniz.  

ZOOM PROGRAMI İNDİRME NASIL YAPILIR?

Popüler online konferans ve toplantı uygulaması olan Zoom’u kendi sitesinden indirebilirsiniz. Programı indirdikten sonra ana ekran üzerinde yer alan ifadeler kısmında Online ders yapmak için tıkla, Yeni bir online derse katılma, ders planlama gibi farklı ingilizce seçenekler yer alıyor. Öğretmenler online ders yapmak için new meeting, yeni bir online derse katılmak isteyen öğrenciler Join, Ders planlama kısmı ise meetings olarak yer alıyor.

Yeni bir ders başlatmak için "New Meeting" ikonuna tıklıyoruz. Burada size verilen meeting İD numarasını öğrencilere veriyorsunuz. Start Meeting tuşuna basıp derse başladıktan sonra öğrencileriniz ile ID'yi paylaşıp derse başlayabilirsiniz.

ZOOM NASIL KULLANILIR?

Canlı bağlantı sırasında arkadaki görüntüye özen gösterin! Zoom veya Microsoft Teams gibi programlar yoluyla yapılan görüntülü video bağlantılarında, öncelikle öğrenciler sadece kendi öğretmeninden gelecek e-posta veya mesajdaki bağlantılara tıklamalı. Öğrenci, mümkünse yalnız olacağı ve sakin bir odadan katılmalı. Görüntülü konuşma sırasında görüntünün arka planında, yaşadığı yeri ve ailesi ile ilgili özel bilgileri açığa çıkarabilecek resimler olmamalı.

Güncel antivirüs yazılımı kullanın. 1 milyarı aşkın zararlı yazılım var ve bunlara her gün 350 bin yeni zararlı yazılım katılıyor. Hiçbiri iyi niyetli değil. Pandemi döneminde zararlı yazılım bulaştırmayı veya kimlik bilgisi elde etmeyi hedefleyen oltalama (phishing) çabaları çok fazla artış gösterdi. Güncel ve proaktif bir antivirüs veya internet güvenliği yazılımı, pek çok dertten uzak tutar. İnternette eğitimin keyfini güvenle sürmenize imkan tanır.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal