Zigana Dağı'nda Sonbahar Güzelliği

Zigana Dağı Geçidi, sonbahar mevsiminde eşsiz bir doğal renk cümbüşü sunuyor.

18.10.2024-10:16 - (Son Güncelleme: 18.10.2024-10:16) Zigana Dağı'nda Sonbahar Güzelliği

Zigana Dağı'nda Sonbahar Çeşkesi

Doğu Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayan meşhur Zigana Dağı Geçidi, sonbaharın gelişiyle birlikte doğanın renk paletini gözler önüne seriyor.

Tarihi İpek Yolu Üzerinde

Tarihi İpek Yolu güzergahında yer alan bu dağ, sarı ve yeşilin çeşitli tonlarıyla bezenmiş ağaçları ve dökülen sararmış yapraklarıyla sonbaharın en güzel anlarını sergiliyor.

Doğa Fotoğrafçılarının İlgi Alanı

Bölgenin sunduğu göz alıcı manzaralar, fotoğraf tutkunlarına unutulmaz kareler yakalama fırsatı tanıyor. Bu güzellikler, adeta bir tabloyu andırıyor.

Yerli ve Yabancı Ziyaretçiler İçin Uğrak Noktası

Trabzon'un 70 kilometre yakınında bulunan geçitteki sosyal tesisler ve kamp alanları, doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenlerin popüler duraklarından biri. Ziyaretçiler, ladin, sarıçam ve çam ağaçlarıyla kaplı ormanları keşfetmenin yanı sıra, bölgede bulunan Limni Gölü Tabiat Parkı'nı da gezebiliyor.

Otlaklarda Gün Boyu Geçen Besiciler

Bölgedeki besiciler, sabah erken saatlerde güne başlayarak büyük ve küçükbaş hayvanlarının beslenmesi için yeşilliğin azalmasına rağmen otlaklarda zaman geçiriyor.

Doğu Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayan önemli kara yolu güzergahlarından Zigana Dağı Geçidi...

Doğu Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayan önemli kara yolu güzergahlarından Zigana Dağı Geçidi, sonbaharda doğanın farklı renklerini sunuyor. Tarihi İpek Yolu güzergahındaki dağ, sarı ve yeşilin tonlarını yansıtan farklı türdeki ağaçları, dökülen sararmış yapraklarıyla hazan mevsiminin en güzel halini yansıtıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal