Lezzetine doyamayacağınız barbunya tarifini sizin için derledik. İşte zeytinyağlı barbunya için gerekli olan malzemeler ve tarifi…
MALZEMELER
Servisi için:
NASIL YAPILIR?
İlk olarak kabuklarını ayıklayıp bol suda yıkadığınız barbunyanın üzerine biraz geçecek kadar su ilave edin. Orta ateşte 10 dakika kadar haşlayın. Daha sonra 1/2 çay bardağı zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. 1 adet rendelenmiş soğan ve 2 diş ezilmiş sarımsağı katıp hafif bir renk alana dek soteleyin. Küp doğranmış 1 adet patates ve 2 adet havucu da üzerine ekleyin ve ardından renk vermesi için 1 tatlı kaşığı domates salçasını ekleyip kavurun. Haşlanmış barbunyaları da tencereye ekledikten sonra 2 adet rendelenmiş domates, tuz ve toz şeker katıp kısık ateşte pişmeye bırakın. Ocaktan aldığınız barbunyayı kapağı kapalı tencerede oda ısaklığına gelene kadar dinlendirin. Son olarak servis kabına aktardığınız barbunyayı; incecik kıyılmış maydanoz eşliğinde ılık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.