Zeytinyağlıların Piri: Barbunya Tarifi!

Zeytinyağlılar denince ilk olarak akla barbunya gelir. Peki, barbunya pişirmenin püf noktaları nelerdir? Barbunya için gerekli malzemeleri ve yapılışını sizin için bir araya getirdik…

12.02.2020-16:03 - (Son Güncelleme: 12.02.2020-15:59) Zeytinyağlıların Piri: Barbunya Tarifi!

Lezzetine doyamayacağınız barbunya tarifini sizin için derledik. İşte zeytinyağlı barbunya için gerekli olan malzemeler ve tarifi…

MALZEMELER

  • 1 kilogram taze barbunya
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet büyük boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Servisi için:

  • 1/4 demet maydanoz
  • 1 adet taze sıkılmış limon suyu (isteğe göre)

NASIL YAPILIR?

İlk olarak kabuklarını ayıklayıp bol suda yıkadığınız barbunyanın üzerine biraz geçecek kadar su ilave edin. Orta ateşte 10 dakika kadar haşlayın. Daha sonra 1/2 çay bardağı zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. 1 adet rendelenmiş soğan ve 2 diş ezilmiş sarımsağı katıp hafif bir renk alana dek soteleyin. Küp doğranmış 1 adet patates ve 2 adet havucu da üzerine ekleyin ve ardından renk vermesi için 1 tatlı kaşığı domates salçasını ekleyip kavurun. Haşlanmış barbunyaları da tencereye ekledikten sonra 2 adet rendelenmiş domates, tuz ve toz  şeker katıp kısık ateşte pişmeye bırakın. Ocaktan aldığınız barbunyayı kapağı kapalı tencerede oda ısaklığına gelene kadar dinlendirin. Son olarak servis kabına aktardığınız barbunyayı; incecik kıyılmış maydanoz eşliğinde ılık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal