Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi zeytinyağlı taze fasulye nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? Sizin için derledik…

16.07.2020-17:11 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-17:10) Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

• 1 çay bardağı zeytinyağı

• 2 adet kuru soğan

• 500 gram taze fasulye

• 3 adet domates

• Tuz

Orta büyüklükte bir tencere içerisine yarım çay bardağı zeytinyağı eklenir. Ardından 2 adet kuru soğan küp şeklinde doğranarak ilave edilir. Soğan pembeleşinceye kadar karıştırılarak, kavrulur. Ardından temizlenmiş ayıklanmış taze fasulye ortadan ikiye ayrılır ve ardından büyüklüğüne göre üçer ikişer parçalara dilimlenerek tencere içerisine bırakılır. Zeytinyağlı taze fasulye tarifi içerisinde yer alan 500 gram fasulye küçük bir aile iseniz yeterli olacaktır. Fasulyelerde eklenir. Yağ ve soğan birbirine karıştırılır. Orta sıcaklıkta pişirilmeye bırakılır. Ardından hafif fasulye yumuşayınca üzerine 3 adet küp küp doğranmış domatesler eklenir. Karışım tekrardan karıştırılır. Dışarıdan içeriye doğru bir karışım olursa daha çabuk karışacaktır. Bir su bardağı suyu da ilave ettikten sonra tencerenin kapağı kapatılır ve pişirilmeye bırakılır. Bir süre pişip kıvamını yakaladıktan sonra üzerine tuz ve yarım çay bardağı zeytinyağı eklenir. Tekrardan karıştırılır ve kıvamı yakalayıp piştiğinden emin olduktan sonra servis edilmeye hazırdır. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi İçin Püf Noktalar;

• Zeytinyağlı taze fasulye yapılmadan önce fasulyelerin taze olup olmadığını anlamak için elle kırarak anlaşılabilir. Kolay bir şekilde fasulyeler kırılıyorsa tazedir. Ancak fasulyeler kırılırken zorluk çıkartıyorsa bayattır.

• Zeytinyağlı taze fasulye tarifi uygulanırken, öncelikle fasulyeleri temizleme aşamasında fasulyenin uç kısımlarının temizlenip ardından kenarındaki kılçıklarını alınması önemlidir. Varsa eğer evinizde sebze soyucu ile daha kolay bir işlem gerçekleştirilebilir. Ancak yok ise bıçakla da yapabilirsiniz. Sebze soyucuyu marketlerde bulabilirsiniz. Oldukça pratik olacaktır. Taze fasulye yemeği içerisine bol sulu sebze olduğu için ekstradan su eklemeye gerek yoktur ancak pişme sırasında suyun azaldığı görünüyorsa o zaman tercihen su eklenir.

• Taze fasulye yemeğin de olması gereken malzemeler soğan ve domatesle birlikte ek malzemeler de kullanılabilir. Daha lezzetli bir yemek yapmak istiyorsanız sarımsak, kesme şeker gibi malzemeleri de ilave edebilirsiniz. Kesme şeker tatlı bir lezzet, sarımsak ise aromatik bir tat katacaktır. Ayrıca taze fasulyeyi sevmeyenler için de bu ek malzemelerle sevebilirler.

• Zeytinyağlı taze fasulye yemeğini pişirdikten hemen sonra tüketmek yerine bir gün bekletilmesi tavsiye edilir. Buradaki amaç bir süre bekletilen dinlendirilen taze fasulye yemeği daha lezzetli bir tat olacaktır. Malzemelerin taze olması yemek açısından iyidir. Zeytinyağlı taze fasulye yemeğin de zeytinyağının yemeğe asıl tadı verecek malzeme olduğu için hakiki bir zeytinyağı kullanılması daha lezzetli bir yemek tatmak için tavsiye edilir. Ancak diğerleriyle de aynı sonucu yaratmak ile de aynı tat verecektir.

• Fasulyelerin doğrama işleminde ise fasulyenin boyutu büyükse küçük parçalara, küçükse ortadan iki parçalayıp ardından üçer ya da dörder parçalara bölerek kullanabilirsiniz.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal