Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Tarifi

Patlıcan sezonu bitse de son demlerinde şöyle enfes bir zeytinyağlı patlıcan yemeği yapmak istemez misiniz? Kolay tarifi ve eşsiz lezzeti ile damaklarda tat bırakan bu tarifle harika bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz.

18.10.2019-11:49 - (Son Güncelleme: 18.10.2019-11:40)

Patlıcanla yapılan yemeklere genelde bayılırız. Hatta en sevilen yemekler genelde patlıcanla yapılanlardır. İşte onlardan biri olan zeytinyağlı patlıcan yemeğinin tarifi ve hazırlanışı.

ZEYTİNYAĞLI PATLICAN  YEMEĞİ

Malzemeler

-2 tane bostan patlıcanı (orta boy)

- 300 g kuzu eti

- 2 tane kuru soğan

- 2 adet sivri biber

- 2 adet korno biber

- 1 adet büyük domates

- 1 yemek kaşığı salça

- 5 diş sarımsak

- Karabiber

- Pulbiber

- Tuz

- Kekik

Patlıcanları kızartmak için;

* Sıvı yağ

Hazırlanışı:

- Patlıcanları alacalı şekilde soyun ve 1cm genişliğinde dilimleyin. Sıvı yağa atın önlü arkalı kızartın ve havlu kâğıda çıkarın.

- Tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyarak küçük kesilmiş soğanı güzelce kavurun.

- Ardından eti istediğiniz ufaklıkta doğrayın ve sarımsakla iyice kavurun.

- Etin içine iyice kavrulduktan sonra küçük şekilde doğranmış biberleri ve domatesi ekleyin.

- Baharatlarını da ilave ederek kavurmayı sürdürün.

- Domatesler yumuşayıp suyunu çekene dek pişirin.

- Patlıcanları fırın kabına sıralayın ve üstüne kaşıkla ortası çukur olacak biçimde hafif şekilde bastırın.

- Püf noktası: patlıcanların daha lezzetli olması için çok çok az üzerlerine toz şekeri serpiştirin.

- İç harcından üstlerine koyun. 

- Ardından 2 su bardağı sıcak suda ezdiğiniz salçayı fırın kabına boşaltın.

- Üzerini dileğinize göre süsleyebilirsiniz, örneğin kaşar rendesi.

- 200 derecede ısınan fırında 15-20 dakika pişirin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal