Patlıcanla yapılan yemeklere genelde bayılırız. Hatta en sevilen yemekler genelde patlıcanla yapılanlardır. İşte onlardan biri olan zeytinyağlı patlıcan yemeğinin tarifi ve hazırlanışı.
ZEYTİNYAĞLI PATLICAN YEMEĞİ
Malzemeler
-2 tane bostan patlıcanı (orta boy)
- 300 g kuzu eti
- 2 tane kuru soğan
- 2 adet sivri biber
- 2 adet korno biber
- 1 adet büyük domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 5 diş sarımsak
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
- Kekik
Patlıcanları kızartmak için;
* Sıvı yağ
Hazırlanışı:
- Patlıcanları alacalı şekilde soyun ve 1cm genişliğinde dilimleyin. Sıvı yağa atın önlü arkalı kızartın ve havlu kâğıda çıkarın.
- Tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyarak küçük kesilmiş soğanı güzelce kavurun.
- Ardından eti istediğiniz ufaklıkta doğrayın ve sarımsakla iyice kavurun.
- Etin içine iyice kavrulduktan sonra küçük şekilde doğranmış biberleri ve domatesi ekleyin.
- Baharatlarını da ilave ederek kavurmayı sürdürün.
- Domatesler yumuşayıp suyunu çekene dek pişirin.
- Patlıcanları fırın kabına sıralayın ve üstüne kaşıkla ortası çukur olacak biçimde hafif şekilde bastırın.
- Püf noktası: patlıcanların daha lezzetli olması için çok çok az üzerlerine toz şekeri serpiştirin.
- İç harcından üstlerine koyun.
- Ardından 2 su bardağı sıcak suda ezdiğiniz salçayı fırın kabına boşaltın.
- Üzerini dileğinize göre süsleyebilirsiniz, örneğin kaşar rendesi.
- 200 derecede ısınan fırında 15-20 dakika pişirin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.