Zeytinyağlı Patlıcan Nasıl Yapılır? Zeytinyağlı Patlıcan Tarifi

Yaz mevsimi sebzelerinden olan ve tezgâhlardaki yerini alan patlıcanı sevmeyen azdır. Lezzetli olduğu kadar sağlığa da faydalı olan zeytinyağlı patlıcan yemeği tarifini merak edenler için derledik. İşte tadı damaklarda kalacak zeytinyağlı patlıcan yemeği tarifi.

02.05.2019-17:19 - (Son Güncelleme: 02.05.2019-17:18)

Yaz mevsiminde en çok tüketilen besinlerden olan patlıcanın çeşit çeşit yemekleri vardır. Biz de bunlardan biri olan zeytinyağlı patlıcan tarifini bir araya getirdik. İşte enfes zeytinyağlı patlıcan tarifi.

ZEYTİNYAĞLI PATLICAN TARİFİ

Malzemeler

-2 tane bostan patlıcanı (orta boy)
- 300 g kuzu eti
- 2 tane kuru soğan
- 2 adet sivri biber
- 2 adet korno biber
- 1 adet büyük domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 5 diş sarımsak
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
- Kekik

Patlıcanları kızartmak için;

-Sıvı yağ

Zeytinyağlı patlıcan yemeği nasıl yapılır?

- Patlıcanları alacalı soyun ve 1cm genişliğinde olacak biçimde dilimleyin. Sıvı yağda önlü arkalı kızartın ve havlu kâğıda alın.
- Tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyarak küçük kesilmiş soğanı çevirerek kavurun.
- Daha sonra eti istediğiniz küçüklükte doğrayın ve sarımsakla iyice kavurun.
- Etin iyice kavrulduktan sonra küçük doğranmış biberleri ve domatesi ekleyin.
- Baharatlarını da ekleyerek kavurmayı sürdürün.
- Domatesler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Patlıcanları fırın kabına sıralayın ve üzerine kaşıkla ortası çukur kalacak şekilde hafifçe bastırın.

- Püf noktası: patlıcanların daha lezzetli olmasını istiyorsanız çok çok az üzerlerine toz şekeri serpin.
- İç harcından üzerlerine koyun. Patlıcanın boyutuna göre ayarlayabilirsiniz.
- Daha sonra 2 su bardağı sıcak suda ezmiş olduğunuz salçayı fırın kabına geçirin.
- Üzerini kaşar rendesi ilesüsleyebilirsiniz
- 200 derecede ısıttığınız fırında 15-20 dakika pişirin.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal