Zeytinyağlı Kereviz Sapı Kavurması Tarifi

‘Bugün ne yapsam’ diyenlerin için hem sağlıklı hem de pratik, şahane bir zeytinyağlı kereviz sapı kavurması tarifi hazırladık. İşte detaylar…

18.12.2019-09:14 - (Son Güncelleme: 21.08.2021-22:08)

Birçoğumuzun özelliklede kadınların en büyük düşüncelerinden biri, ‘bugün ne yemek yapsam’ sorusu. Bizde sizleri bu sorunun cevabından kurtarmak için, hem sağlıklı hem de yapımı oldukça kolay, lezzetli mi lezzetli zeytinyağlı kereviz sapı kavurması tarifi hazırladık. Gelin bu tarifin detaylarına beraber bakalım.

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ SAPI KAVURMASI 

Sağlıklı , doyurucu, vitamin deposu ve yapımı oldukça kolay olan bu zeytinyağlı kereviz sapı kavurması için hazır mısınız. Zeytinyağlı kereviz sapı kavurması için gerekli malzemeler nelerdir?

Malzemeler

-2 adet kerevizin sapı

-1 adet orta boy soğan

-2 diş rendelenmiş sarımsak

-1 çay bardağı zeytinyağı

-1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

-Tuz

Üzeri için;

Yoğurt

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ SAPI KAVURNMASI NASIL YAPILIR?

-Kerevizlerin sapları küçük küçük doğranır ve bol suda yıkanır.

-Yanmaz bir tencereye zeytinyağı, yemeklik doğranmış soğan ve rendelenmiş sarımsak alınır.

-Soğanlar kavrulduktan sonra toz kırmızı biber ve kereviz sapları eklenerek karıştırılır.

-Kapağı kapalı kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir. (Eğer pişmezse ilave kaynar su ekleyerek pişirmeye devam edebilirsiniz. )

-Pişme işlemi tamamlandıktan sonra ilk sıcaklığının gitmesi beklenir ve servis tabağına alınır.

-Üzerine yoğurt dökülerek servis edilir. Şimdiden afiyet olsun.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal