Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması Tarifi

Zeytinyağlı kabak çiçeği dolması nasıl yapılır? Gerekli malzemeler nelerdir? Detaylar haberimizde…

29.01.2020-15:37 - (Son Güncelleme: 29.01.2020-15:39)

Hindistan’ın Batı Bengal ve Kerala eyaletlerinin en popüler yemeklerinden biri olan Kabak Çiçeği Dolmasını daha önce hiç denediniz mi? Bu lezzete bayılacaksınız! İşte zeytinyağlı kabak çiçeği dolması…

MALZEMELER

  • 30 adet kabak çiçeği
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 adet limon
  • 3'er dal dereotu ve maydanoz
  • Tuz, karabiber, pulbiber, nane, yenibahar

Üzerine:

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yeteri kadar su
  • Tuz

NASIL YAPILIR?

İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında rengi dönene dek kavurun. Üzerine yıkanıp süzülmüş pirinci ilave edin. Birkaç dakika daha karıştırarak kavurun. Toz şekeri, baharatları ve tuzu ilave edin. 1 su bardağı sıcak su katın. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirip ocaktan alın. Limon suyu, kıyılmış dereotu ve maydanoz ekleyin. Kabak çiçeklerinin yeşil kısımlarını ve ortadaki taç kısmını çiçeklere dikkat ederek koparın. Yıkayıp sularının süzülmesi için ters çevirin. Hazırladığınız harcı kabak çiçeklerinin yarısına kadar doldurun. Çiçeklerin uç kısımlarını karşılıklı olarak kapatıp tencereye dizin. Üzerine yarım su bardağı zeytinyağı, tuz ekleyin. Dolmaların seviyesine kadar sıcaksu ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Kalan limon suyunu üzerine gezdirip ocaktan alın. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal