Zeytinburnu'nda balkondan düşen çocuğu resmen havada yakaladılar! Saniye saniye görüntülendi

Zeytinburnu'nda 3'üncü kattaki evin balkonundan sarkarken aşağıya düşen 2 yaşında olan yabancı uyruklu çocuğu havada yakaladılar. İşte haberin detayları...

01.06.2022-13:34 - (Son Güncelleme: 01.06.2022-13:58)

Feci olay, dün Seyitnizam Mahallesi G-22 Sokak'ta 16.00 saatlerinde meydana geldi. Gelen iddialara yönelik, 2 yaşında olan Muhammet Tareel adındaki çocuk, apartmanın üçüncü katındaki balkonun mermerinden aşağıya doğru sarkıyordu. Balkondan sarkan çocuğun düşeceğini fark eden çevre esnafı, hemen apartmanın altına koştu. Vatandaşlar, tişörtlerini ve kollarını açarak çocuğu yakalamak için hazırlık yaptı. Aşağı doğru sarkan çocuk kısa süre içerisinde balkondan düştü. Apartmanın altında bekleyen esnaf düşen çocuğu beton zemine çarpmadan resmen havada yakaladı. 

Yaşanan olayın sonrasında 2 yaşında olan çocuk, ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Yapılan tetkiklerin ardından durumunun iyi olduğu anlaşılan çocuk evine geri getirildi. Yaşanan olay ise orada yer alan bir iş yerinin güvenlik kameraları tarafından an be an kaydedildi. 

Çocuğun kurtarılma anı kamerada 

Söz konusu olayın güvenlik kameralarına yansıyan kısmında, çocuğun sarktığını gören esnaf hemen apartmanın altına koşuyor. Apartman altında müdahale etmek için hazırlık yapan esnaf balkondan düşen çocuğu resmen havada yakalıyor. 

Olay saniyeler içerisinde oldu 

Olayda düşen çocuğu kurtaranlardan Doğan Gümüştaş konuya yönelik, “Biz burada oturuyorduk. Bir arkadaşımız çay içiyordu. Bir bağırış sesi oldu. Baktığımızda çocuk sarkmıştı. Sonra beraber koştuk. Olay 8 saniye içinde oldu. Gittik, yakaladık. Çocuk sağ salim, bir şeyi yok. Aile bir süre dışarı çıkmadı. Herhalde bir şeye dalmışlardı. Çocuğun amcası geldi. Hastaneye götürdüler. Üçüncü kattan düşseydi ölmese bile hasar görürdü. Ailesi para verdi. Almadık. Teşekkür ettiler” diye ifade etti. 

Çocuğun durumu iyi 

Yaşanan olayı aktaran esnaf Salih Doğan, “Burada otururken ailenin haberi olmadan çocuğun sarktığını gördük. Karşıdaki tekstilci arkadaşlar çocuğun sarktığını görüyor. Tam çocuğun düşeceği yere gidiyorlar. Kollarını açıyorlar. Çocuğu yakalıyorlar ve beton zemine çarpmaktan kurtarıyorlar. Çocuk iyi durumda. Tutmasalardı beton zemine çakılacaktı. Büyük bir ihtimal ölebilirdi. Çok şükür olmadı. 2 arkadaş tuttular” diye söyledi.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal