Zerdeçallı ve Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi

Severek tüketebileceğiniz zerdeçal ve zeytinyağlı Brüksel lahanası tarifini sizin için bir araya getirdik. Peki, Brüksel lahanası nasıl pişirilir? Zeytinyağlı Brüksel lahanası tarifi nedir? Detaylar haberimizde...

31.12.2020-12:46 - (Son Güncelleme: 31.12.2020-18:10) Zerdeçallı ve Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi

Hem pratik hem de son derece besleyici olan zeytinyağlı brüksel lahanası tarifine bayılacaksınız! İşte zerdeçallı ve zeytinyağlı brüksel lahanası için gerekli malzeme listesi ve hazırlanışı...

NASIL YAPILIR?

  • 15 adet Brüksel lahanası
  • 1 adet küçük boy soğan (İnce kıyılmış)
  • 1 adet orta boy havuç (Küp doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limonun suyu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su

NASIL YAPILIR?

Brüksel lahanalarının kararmış olan yapraklarını temizleyin. Bol suyla yıkadıktan sonra yuvarlak kısımlarına birer çentik atın. Soğanı küp küp doğradıktan sonra zeytinyağı, zerdeçal ve karabiberle birlikte hafif kavurun. Daha sonra üzerine Brüksel lahanalarını ve havucu ekleyip birkaç dakika daha soteleyin sonra tuz ve su ekleyerek pişirme işlemine devam edin. Havuç ve Brüksel lahanaları yumuşadıktan sonra bir limonun suyunu da üzerine ekleyin ve bir süre karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Kapağını açmadan soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. İşte bu kadar, afiyet olsun...

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal