Zelenskiy saldırıyı duyurdu: Rusya Harkiv’i bombaladı! 3 kişi öldü, 19 kişi yaralandı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın Harkiv'deki bir konuta güdümlü bomba saldırısı düzenlediğini duyurdu. Saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiği ve 19 kişinin yaralandığı bildirildi.

23.06.2024-12:11 - (Son Güncelleme: 23.06.2024-12:11) Zelenskiy saldırıyı duyurdu: Rusya Harkiv’i bombaladı! 3 kişi öldü, 19 kişi yaralandı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya'nın Harkiv şehrini güdümlü hava bombalarıyla bir kez daha hedef aldığını duyurdu. Saldırı sonucunda bir konutun vurulduğunu belirten Zelenskiy, şu anda enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğünü ve olay yerinde tüm acil servis ekiplerinin aktif olarak görev yaptığını ifade etti. Bu korkunç olayda 19 kişinin yaralandığını ve 3 kişinin hayatını kaybettiğini paylaşarak, ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Harkiv'e bombalı saldırı

İnternethaber'in yer verdiğine göre; Zelenskiy, saldırıların durdurulması gerektiği çağrısını bir kez daha dile getirdi. Rusya'nın güdümlü bombalarla gerçekleştirdiği bu tür saldırıların sivilleri hedef aldığı ve insani felaketlere yol açtığı gerçeğine dikkat çekti. 

Zelenskiy saldırıyı duyurdu: Rusya Harkiv’i bombaladı! 3 kişi öldü, 19 kişi yaralandı

Harkiv'deki son saldırının ardından uluslararası toplumdan da tepkiler yükseldi ve Rusya'nın bu tarz saldırılarının derhal sonlandırılması çağrıları yapıldı.

Ukrayna'nın doğusunda artan şiddet olayları, bölgedeki insani krizi derinleştirirken, uluslararası diplomatik çabalar da çatışmaların sona erdirilmesi yönünde yoğunlaşıyor. Zelenskiy'in Rusya'nın saldırılarını kınayan açıklamaları, uluslararası toplumda da dikkatle takip ediliyor ve bölgedeki gelişmeler büyük bir endişeyle izleniyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal