Zehrinin litresi 10 milyon dolar! En zehirli türlerden biri

Dünyanın en zehirli hayvanları arasında olan kara akrep (Androctonus crassicauda), Türkiye’de ticareti yasak olmasına rağmen, internet üzerinden satışa çıkarılıyor. Zehrinin litre başına fiyatı ise 10 milyon dolar olan Kara akrep, çifti 7 bin lirayı bulan fiyatlarla internette ilana veriliyor. Satışın tespiti halinde hayvan başına 26 bin 390 lira caza uygulanıyor.

23.01.2023-15:46 - (Son Güncelleme: 23.01.2023-17:44) Zehrinin litresi 10 milyon dolar! En zehirli türlerden biri

Türkiye, Azerbaycan, İran, Irak, Suriye, Ürdün ile Suudi Arabistan’da yaşayan ve dünyanın en zehirli canlıları arasında yer alan kara akrepler, ticaretinin yasak olmasına rağmen internet üzerimden çifti 7 bin liraya satılıyor 

Zehrinin litresi 10 milyon dolar

DHA’da yer alan haberde, sıcak ve kurak bölgelerde step ve yerleşim yerlerinde, taş altlarında, ayrıca harabeler, ev, ahır gibi insana yakın yerlerde yaşayan, akşam karanlığından sonra ortaya çıkıp başta böcek olmak üzere örümcekler ve çıyan tarzı canlıları avlayan Kara Akrep’in zehrinin litresi 10 milyon dolar olduğu öğrenildi.

Dünyanın en zehirli türlerinden

Aşırı uysal

Kara akrepleri internette ilana veren kişi,  "Dişi-erkek adult (yetişkin) çift olarak satıyorum. Tamamen koleksiyonluk. Aşırı uysal. Zehir seviyesi çok düşük tür. Bakımı çok basit ve keyifli. Her ile kargo yaparım. Erkek genç, ömrü uzun" şeklinde açıklama kısmını doldurdu. ,

En zehirli 2. Tür

Boyu 8 santim uzunluğunda olup, düz siyah ya da kahverengi renkteki kara akrebin, Türkiye'deki sarıakrepten sonra en zehirli ikinci akrep türü olduğu belirtildi. Evlerdeki akrep sokmalarının daha çok kara akreplerden kaynaklandığı da kaydedildi.

Türkiye'de ticareti yasak

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal