Zaporijya Nükleer Santrali’nden korkutan haber: Soğutma sisteminde yangın çıktı

Rusya’nın ilhak ettiği Zaporijya’da bulunan nükleer santralde, Ukrayna’nın saldırısı sebebiyle yangın çıktığı belirtildi. Zaporijya’nın sözde Bölge Valisi Yevgeniy Balitskiy, yangının soğutma sisteminde çıktığını ve santralin faaliyetinde herhangi bir tehlike bulunmadığını söyledi.

12.08.2024-10:31 - (Son Güncelleme: 12.08.2024-10:31) Zaporijya Nükleer Santrali’nden korkutan haber: Soğutma sisteminde yangın çıktı

Zaporijya Nükleer Santrali’nde korkutan Yangın. Rusya tarafından ilhak edilen Zaporijya bölgesinin sözde Bölge Valisi Yevgeniy Balitskiy, Ukrayna ordusunun top atışlarıyla Zaporijya Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) yangına neden olduğunu iddia etti. 

Ukrayna’nın saldırısı nükleer santralde yangın çıkardı

AA’da yer verilen habere göre; Balitskiy, yangının santralin soğutma sisteminde meydana geldiğini ancak santralde bulunan 6 ünitenin "soğuk durdurma" durumunda olduğunu, dolayısıyla patlama veya başka bir tehlike bulunmadığını belirtti.

Ayrıca Balitskiy, santral ve çevresindeki radyasyon seviyesinin normal düzeyde olduğunu ve yangının kontrol altına alınması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. 

Zaporijya Nükleer Santrali’nden korkutan haber: Soğutma sisteminde yangın çıktı

Santral, 2022’den bu yana Rusya’nın elinde

Zaporijya Nükleer Güç Santrali, Avrupa'nın en büyük nükleer santrali olarak biliniyor ve Mart 2022'den bu yana Rus güçlerinin kontrolünde.

Zelenski suçu Rus güçlerine attı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski de yangına ilişkin bir açıklama yaparak, Rus işgalcilerin Zaporijya Nükleer Santrali topraklarında yangın çıkardığını, ancak şu anda radyasyon seviyelerinin normal olduğunu ifade etti. Zelenski'nin açıklaması, Rusya ve Ukrayna arasında santral çevresinde devam eden saldırılar konusundaki suçlamaların bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal