Amerika Birleşik Devletleri’nin 1945 yılında Japonya’nın Nagazaki ve Hiroşima şehirlerine atılmasının ardından 143 bin kişi vefat etmiştir. 2. Dünya Savaşının bitmesine neden olan atom bombası, savaş amacıyla kullanılan ilk atom bombasıdır. Atom bombası atıldığı anda 97 bin insanın buharlaşarak yok olmuştur.
Ukrayna’nın Kiev şehrinde Çernobil Nükleer Santrali’nin patlamasıyla yaşanan olay, tarihin en büyük nükleer santral felaketidir. 1986 yılında patlamanın gerçekleşmesinden kısa süre sonra Karadeniz ve Balkan ülkelerini yıllarca etkilemiştir.
Hindistan’da Amerikan Union Carbide adlı tarım ilaçları fabrikasında yaşanan kaza sonucunda 45 ton zehirli atığın çevreye yayılmıştır. 15 binden fazla insan ölmüştür.
Körfez Savaşı sırasında Kuveyt petrollerini kullanılmasını engellemek için Saddam Hüseyin, petrol kuyularını ateşe vermiştir. Basra Körfezi’nin zehirli duman ve kül ile kaplanmasına neden olmuştur. 7 ay sonra söndürülebilen çukurlar büyük çevre felaketleri arasında yerini almıştır.
Amerika’da Love Canal kasabasına 1940’lı yıllarda gömülen endüstriyel atıkların, kanserojen madde yayması ile bölge boşaltılmıştır. Yüksek miktarda, zehirli maddenin doğaya boşaltılması yüzlerce insanın ölümüne neden olmuştur.
Alaska’da petrol tanker gemisinin karaya oturmasından dolayı çevreye 10 milyon galon petrol yayılmıştır. 1989 yılında gerçekleşen bu doğa felaketinden dolayı 11 bin insan bölgeyi terk etmek zorunda kalmıştır.
Milano’ya 20 kilometre uzaklıkta olan Seveso kasabası trikloro fenol üretimi yapan bir reaktörün patlaması sonucunda çevreye yayılan zehirli gazdan dolayı hayvanların ölmeye başlar. Patlamanın ardından birkaç hafta sonra kasaba tamamen boşatılır.
Japonya’nın en büyük nükleer santral kazası birçok mühendisin ölümü ile sonuçlanmıştır. Uranyum karıştırırken hata yapan mühendislerin ölümüne neden oldu. Diğer mühendislerin ise farklı seviyelerde radyasyona maruz kalmıştır.
Orta Asya’nın en önemli su kaynağı olan Aral Gölü, yanlış kullanımdan dolayı yüzde 90 oranında kurumuştur. Bir zamanlar dünyanın en büyük dördüncü gölü olan Aral Gölü günümüzde gemi mezarlığı olarak biliniyor.
Japonya’daki Minamata körfezini kirleten plastik şirketin bölgeye saldığı zehir nedeniyle ilk olarak kedilerin garip davranışları ile fark edilir. Motor faaliyetlerinin aksaması, uzuvların kontrol edilememesi ve konuşma bozukluğu gibi semptomlarla ortaya çıkan hastalık kedi dansı hastalığı olarak da biliniyor.