Yüzümdeki benlerden nasıl kurtulabilirim?

Kimisi kendine yakıştırır kimisi yüzündeki benden rahatsızlık duyar. Hem doğuştan olan hem de sonradan çıkabilen benler farklı renk ve şekillerde olabilmektedir. Vücudun ve yüzün görünür alanlarında olan benlerini aldırmak isteyenler için yardımcı olacak ayrıntılı bir haber hazırladık. Ben aldırmak sıkıntı yaratır mı? Eğer ben operasyonu yaptıracaksanız ya da merak ettiğiniz kısımlar varsa detaylarını haberimizde öğrenebilirsiniz…

09.12.2023-15:02 - (Son Güncelleme: 09.12.2023-15:02) Yüzümdeki benlerden nasıl kurtulabilirim?

Benler, yeni doğan bir bebekte (doğum esnasında) olabileceği gibi yaşadığımız hayatta her an (30 yaşına kadar) benler oluşabilir, sayıları artabilir ve yaş ile birlikte önce büyüme; sonradan ise yaşın ilerlemesine bağlı olarak (50-60 yaşından sonra) küçülme ve kaybolma olasılığı bulunmaktadır. Genellikle renkli oval veya yuvarlak şekilli olan benlerin tehlikelisi değişik şekil ve renklerde olanlardır. Cilt kanserinin habercisi olan benler, estetik olarak rahatsız edici bir görüntü oluşturduğu için lazerle aldırılabiliyor.

ben

Ben hakkında doğru bilinen yanlışlar

Çoğu insan ben aldırmanın kansere neden olabileceği gibi bir düşünce yaygın olsa da bu doğru değil. Tam tersine doktorunuza danışarak onunda onayı alarak riskli bulduğu benlerinizin aldırılması gerekiyor. Benler estetik sebeplerle istenmediğinde de alınabiliyor. Yalnız alma işleminin bir dermatolog tarafından muayene edildikten sonra, yine bir dermatolog veya plastik cerrah tarafından yapılması gerekiyor. Doktordan başkasına herhangi bir müdahale yaptırmamak gerekmemektedir. Güzellik uzmanı olarak kendilerini tanıtan kişilerden özellikle uzak durmak gerektiği vurgulanmaktadır.

Peki hangi yönteme öncelik verilmeli?

Ben aldırma yöntemlerinde birden fazla yöntemin olduğu görülmektedir; peki bu yöntemlerin hangisi daha iyi, kişi hangi yönteme öncelik vermeli?

Ben lekesi

Ben aldırma sonrası, belirgin bir iz bırakmamalıdır. Yüzeysel ya da kabarık tüm benlerde uygulanabilir olmalıdır. İyileşme süreci en kısa sürede olmalıdır. Radyofrekans, Elektrokoterizasyon, Lazer ve Cerrahi yöntemler benlerin alınmasında kullanılabilir. Riskli bazı benlerin yakılarak veya lazer ile alınmaması önemlidir, alınması değişimi hızlanabilir bu sebeple konusunda uzman bir dermatolog tarafından bu kararın alınması konusunda hassas olmak gerekir.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal