Yurtdışına Kaçırılmaya Çalışılan 4 Bin Sülük Ele Geçirildi

İstanbul Havalimanı’na düzenlenen bir operasyonda yurtdışına kaçırılmak için hazırlanan 4 bin tıbbi sülük ele geçirildi.

26.12.2021-13:06 - (Son Güncelleme: 26.12.2021-13:06)

İstanbul Havalimanı’nda hareketli dakikalar yaşandı. Yurtdışına kaçırılması planlanan 4 bin canlı tıbbi sülük son anda ele geçirildi. Yakalanan kaçakçılara ise 54 bin TL para cezası kesildi. 

YURTDIŞINA KAÇIRILMAK İSTENİLEN SÜLÜKLER YAKALANDI

Gümrük Muhafıza ekiplerinin şüphelenmesi ve Arnavutköy İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Görevlileri havalimanına gelmesiyle, yurtdışına kaçırılmak için hazırlanan 4 bin tıbbi sülük ele geçirildi. Sülükler doğal ortamlarına bırakılırken, kaçakçı şahsa ise 54 bin lira para cezası kesildi.

Arnavutköy İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Görevlileri, el konulan sülükleri inceledi. Yapılan çalışma sonrasında, Nesli tehlike altında olan yabani hayvan ve bitki türlerinin uluslararası ticaretine ilişkin sözleşme kapsamında Hirudo Verbana türü canlı Tıbbi Sülüklerin yasadışı yollarla ülkeden çıkarılmaya çalışıldığını tespit etti. 

sülük

SÜLÜK KAÇAKCILARINA 54 BİN LİRA PARA CEZASI

Kaçak yollarla 4 bin sülüğü ülke dışına kaçırmaya çalışan kaçakçılara, CİTES sözleşmesine aykırı davrandıkları için 54 bin 555 lira para cezası verilirken, 4 bin tıbbi sülüğe devlet tarafından el konuldu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal