Yurtdışı Telefon Kaydı Nasıl Yapılır? Pasaporta Telefon İşletme

Yurtdışından getirilen telefonlar pasaporta nasıl kayıt edilir? Yurtdışından getirilen telefon için hangi işlemler yapılmalı? Pasaporta telefon nasıl kayıt edilir? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

10.11.2018-13:49 - (Son Güncelleme: 10.11.2018-13:32) Yurtdışı Telefon Kaydı Nasıl Yapılır? Pasaporta Telefon İşletme

Yurtdışı telefon satın alıp Türkiye’de kullanmak, getirdiği fiyat avantajı sebebi ile bir çoğumuzun çokça yaptığı bir şeydi. Özellikle iPhone, Samsung ve diğer pahalı modellerde Türkiye satış ücretlerinin yurtdışı telefon fiyatlarına oranla çok yüksek olması insanları buna iten ana nedenler içinde. Şimdiye dek 5 Apple iPhone kullandım ve hepsini de yurtdışından getirdim. iPhone 6 ve iPhone 7 Plus telefonlarımı Katar‘ın başkenti Doha’dan iPhone 5 telefonumu ise Batum’dan getirmiştim.

Yolcu yurtdışından gelirken yanında telefon getirip Türkiye’de kayıt yaptırıp kullanabiliyor. Posta yada kargo ile yurtdışından telefon almak yada internet siteleriyle yurtdışından telefon getirmek yasak. Bu halde gümrükte telefona el konabilir ve iki katı ceza vermek zorunda kalırsınız.

Yurtdışından kendiniz yada başkası adına telefon getirmek mümkün. Bir başkasının size getirdiği telefonu da kayıt ettirebilirsiniz. Burada telefonun yurtdışından gelmiş olması önemli, ne zaman ve kimin getirdiğinin bir değeri yok.

Yurtdışı telefon kaydı nasıl yapılır?

Kanuna göre, yolcu yanında getirilen cihazların kayıt işlemi için pasaport sahibi olan kişilerin e-devlet sitesine yada abone kayıt merkezlerinden başvuru yapması lazım. Abone kayıt merkezine kişisel başvurularda pasaportun haricinde telefon harcı verdildiğini gösterir belgenin aslı ile başvuruda bulunulması talep ediliyor. Yurtdışından getirilen telefon kapandı nasıl açılır, adım adım yurtdışı telefon kaydı nasıl yapılır:

  1. Yurtdışı telefon kayıt harcı 500TL’yi yatır
  2. E-devlet üstünden belge gerekmeden kaydını gerçekleştir
  3. E-Devlet yoksa Abone kayıt merkezinden kaydını yaptır

Pasaporta telefon işletme süresi 2018

IMEI kaydı için şahsa ait pasaportun son iki sene içinde başka herhangi bir cihaz kaydında kullanılmamış olması ve kişinin son 4 ay içinde Türkiye’ye giriş yapmış olması lazım.

Ülkeye girişi 120 günü aşmış pasaportlara telefon kaydı olmuyor. Abone kayıt merkezlerinde yurtdışı telefon kayıt olacaksa pasaportun üstünde ülkeye giriş mührünün olması ve mührün okunaklı olması lazım.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal