Yurt dışına çıkış harcına zam mı geldi, ne kadar oldu? 2024 yurt dışı çıkış harcı 500 TL mi oldu?

Meclis’e gelen vergi reformu paketiyle beraber yurt dışına çıkış harcına gelen zam netleşti. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yurt dışına çıkış harcının 150 TL’den 500 TL’ye çıkarıldığını duyurdu.

16.07.2024-17:05 - (Son Güncelleme: 16.07.2024-17:05) Yurt dışına çıkış harcına zam mı geldi, ne kadar oldu? 2024 yurt dışı çıkış harcı 500 TL mi oldu?

Yurt dışına çıkış harcına beklenen zam resmen netleşti. Hükümetin üzerinde çalıştığı yeni vergi paketinde tartışmalara neden olan yurt dışına çıkış harcı bedeli nihayet netleşti. Vatandaşların araştırdığı sorular arasında Yurt dışına çıkış harcına zam mı geldi, ne kadar oldu? 2024 yurt dışı çıkış harcı 500 TL mi oldu? gibi sorular yer aldı. İşte detaylar...

Yurt dışına çıkış harcına zam mı geldi, ne kadar oldu?

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yurt dışı çıkış harcının 150 TL'den 1.500 TL'ye çıkarılacağı iddia edilen harç ücretinin, yapılan düzenlemelerle 500 TL olacağını açıkladı.

Vergi paketi 53 maddeden oluşuyor

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, vergi paketi kanun teklifinin toplam 53 maddeden oluştuğunu belirterek, kamuoyunu bilgilendirdi. Güler, yaptığı açıklamada önemli detaylara vurgu yaptı:

"Vergi Paketi teklifimiz, 53 maddeden oluşuyor. Kısa vadeli sigorta kolları prim oranını yüzde 2'den yüzde 2,25'e çıkarıyoruz. Ayrıca, işverenlere sağlanan 5 puanlık sosyal güvenlik destek priminin Hazine tarafından ödenmesine ilişkin uygulamayı sonlandırıyoruz."

Yurt dışına çıkış harcına zam mı geldi, ne kadar oldu? 2024 yurt dışı çıkış harcı 500 TL mi oldu?

Kayıt dışı cezaların etkinliği artırılacak

Güler, kayıt dışı cezalarının etkinliğini artırmayı hedefleyen düzenlemelere de yer verdiklerini belirterek, yurt dışına çıkış harcını 500 TL'ye yükselteceklerini ve bu bedelin her yıl yeniden değerleme oranında artacağını söyledi. Daha önce 1.500 TL olacağı öne sürülen yurt dışı çıkış harcı konusunda makul bir düzenleme yapıldığını ifade etti.

Öte yandan, vergi reformu taslağına eklenmesi beklenen "az kazanandan az, çok kazanan çok vergi" uygulamasının paketten çıkarıldığı öğrenildi. Vergi teklifinin dar gelirli vatandaşlara ek bir yük getirmeyeceği, kayıt dışılığı önleyeceği, etkinlik, adalet ve verimliliği sağlayacak düzenlemeler içerdiği belirtildi. Ayrıca, başkasının POS cihazını ve IBAN'ını kullananlara yönelik para cezası uygulamasının da taslakta yer aldığı bildirildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal