İstanbul Boğazı'nda sabah saatlerinde ortaya çıkan yunus sürüsü, vatandaşların ilgisini cezbetti. Anadolu Ajansı kameralarına Kız Kulesi ile birlikte yansıyan yunuslar, İstanbulluların gönlünü fethetti. Toplum tarafından; Akıllı, neşeli, zarif ve şakacı, asil ruhlu, cana yakın hayvanlar bilinmenin yanı sıra yunuslar, bilimsel araştırma enstitüleri tarafından incelenerek insanlara merak uyandıracak gelişmelerde de yer almışlardır.
İstanbul Boğazı'na Yunuslarla çok yakıştı...
Yunuslar insanların anladığı şekli ile bir buruna sahip değildirler. Yunuslar baş üst kısmında yer alan nefes deliği sayesinde nefes alır.
Yunuslar su yüzeyinde uyur. Bilim adamları, uyku sırasında beyinin sağ ve sol kısımlarının sırasıyla dinlendiğini ve uyumayan beyin kısmının canlının nefes almasını ve vücudun diğer fonksiyonlarını kontrol ettiğini kanıtlamışlardır.
Yunuslar, insanların anladığı şekli ile kulaklara sahip olmasa da gerçek bir ses dünyasında yaşarlar. Yunuslar alın bölgesi ile sesler çıkarır ve alt çene ile duyarlar.
Yunuslar değişik duruşları, yüzme çeşitleri, zıplamaları, dönüşleri, başları, kuyrukları ve yüzgeçleri ile yaptıkları hareketler ile birbirleri ile iletişim kurabilirler.
Ses atışları ve ultrason dalgaları şeklinde kendini gösterir. Bunlar: cıvıltı, tıkırtı, şaklama, gıcırtı, çarpma, çığlık, bağırtı, vakvaklama olabilir.
Yunuslar çok büyük bir beyne sahiptir. Yaklaşık 1.7 kg ağırlığındadır. Beyin kıvrımları, insanın beyninin kıvrımından iki kat daha fazladır.