Yunus Emre Enstitüsü'nden Arnavut Liselilere Türkçe Kompozisyon Yarışması

YEE, Arnavutluk'ta Türkçe eğitimi alan liselilere yönelik 'Dilim ve Dünyam' kompozisyon yarışması düzenledi.

30.09.2024-18:38 - (Son Güncelleme: 30.09.2024-18:38) Yunus Emre Enstitüsü'nden Arnavut Liselilere Türkçe Kompozisyon Yarışması

Türkçe Eğitimi İçin Anlamlı Bir Adım

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Arnavutluk'ta Türkçe öğrenimi gören liselilere yönelik "Dilim ve Dünyam" temalı bir kompozisyon yarışması düzenledi. Bu yarışma, Türkçe eğitimi alan öğrencilerin motivasyonunu artırmak amacıyla hayata geçirildi.

Yarışmanın Detayları

Tiran Yunus Emre Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada, Arnavutluk'un Tiran ve Dıraç şehirlerinde "Tercihim Türkçe Projesi" kapsamında Türkçe dersleri verilen liselere yönelik gerçekleştirilen bu yarışmanın büyük ilgi gördüğü duyuruldu.

Ödüller Sahiplerini Buldu

"Dilim ve Dünyam" yarışmasında dereceye giren öğrencilerle ilgili bilgiler de paylaşıldı. Birincilik ödülünü Dıraç Hafız Ali Podgorica Lisesi'nden 12. sınıf öğrencisi Meryem Mullaj kazandı. İkincilik ödülü, Tiran Asim Vokshi Yabancı Diller Lisesi'nden 12. sınıf öğrencisi Grejsi Mjalti'ye, üçüncülük ödülü ise Tiran Hafiz İbrahim Dalliu Lisesi'nden 10. sınıf öğrencisi Fabiola Halili'ye verildi. Dereceye giren öğrencilere ödülleri, Tiran YEE Koordinatörü Oğuzhan Sakoğlu, Eğitim Koordinatörü Çağatay Sünerin ve okutman Anxhela Gjoni tarafından takdim edildi.

Etkinlikler Devam Ediyor

Ayrıca, Tiran YEE'nin 26 Eylül Avrupa Diller Günü kapsamında Arnavutluk'taki çeşitli okullarda farklı etkinlikler düzenlediği de belirtildi.

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Arnavutluk'ta Türkçe eğitimi alan liseli öğrencilere yönelik

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Arnavutluk'ta Türkçe eğitimi alan liseli öğrencilere yönelik "Dilim ve Dünyam" temalı kompozisyon yarışması düzenledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal