Yunan Bakan’dan hadsiz sözler: ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’

Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis, Türkiye hakkında skandal sözler sarf etti. Türkiye’ye ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ sözleriyle yüklenen Georgiadis’in açıklaması iki ülke arasında son haftalarda artan gerilimi körükleyecek gibi görünüyor. İşte detaylar…

22.07.2024-17:21 - (Son Güncelleme: 22.07.2024-17:21) Yunan Bakan’dan hadsiz sözler: ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’

Türkiye ile Yunanistan arasında artan gerilimi körükleyecek açıklama bu kez Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis’ten geldi. Yunanistan'dan gelen açıklamalar Türkiye'de büyük tepki topluyor. Önce Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, ardından Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis, Türkiye'yi hedef alan ifadeleriyle gündeme oturdu.

Daha önce Dendias da konuşmuştu

İnternethaber’de yer alan habere göre; Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Güney Kıbrıs'ta düzenlediği basın toplantısında Kıbrıs Barış Harekatı'nı ve bölgede bulunan Türk askeri varlığını hedef aldı. Dendias, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümüne atıfta bulunarak, "Bugün, Kıbrıs'ta, pusuda bekleyen işgalciye kapıyı açan etnik soykırımcı cunta darbesinin gerçekleştiği 15 Temmuz 1974 tarihinin üzerinden 50 yıl geçti. Kıbrıslı ve Yunanlı demokrasi savaşçılarına en derin saygılarımı sunuyorum. Onlar, çok daha üstün askeri güçlerle karşı karşıya kaldılar. Kıbrıslı Türklerin utanç şenliklerini ve Türk işgal ordusunun yarım asırdır Kıbrıs'taki yasadışı varlığını mümkün olan en güçlü şekilde kınıyoruz," ifadelerini kullandı.

Yunan Bakan’dan hadsiz sözler: ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’

Türkiye'den sert açıklama

Dendias'ın bu açıklamalarına Türkiye'den peş peşe sert tepkiler geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs ziyaretinde bu açıklamalara değinerek, "Adanın güneyinde maalesef kendilerini Kıbrıs adasının tek hakimi olarak gören şımarık bir zihniyet var. Kıbrıs Türk'ü kardeşlerimiz güneye geçtiğinde saldırıya uğruyor, güneydeki camiler kundaklanıyor. Yunanistan Savunma Bakanı yine akla ziyan açıklamalar yaptı," dedi. Ayrıca, Miçotakis ile bir araya geldiğinde de bu konuyu dile getirdiğini belirterek, "Ayın 20'sinde biz Kuzey Kıbrıs'tayız, duydum ki sen de güneydesin, heralde bize sataşma yapmazsın… Böyle bir şey düşünmediğini söyledi," ifadelerini kullandı.

Georgiadis'ten gerilim artıran sözler

Dendias'ın açıklamaları sonrası Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis de Open kanalında canlı yayında Türkiye'yi tehdit eden ifadeler kullandı. Georgiadis, "F-35'lerle Ankara'ya bir gece ansızın gelebiliriz" dedi ve Türkiye'nin havacılıkta sıfır olduğunu öne sürdü. Bu açıklamalar, iki ülke arasındaki gerilimi daha da artırdı.

Bu skandal açıklamalara karşı Türkiye'nin tepkisi sert oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer yetkililer, Yunan bakanların açıklamalarını kınayarak, Türkiye'nin her türlü provokasyona karşı hazırlıklı olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türk yetkililer, bölgedeki barış ve istikrarın korunması için gerekli adımların atılacağını belirtti.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal