Yemek ve salata gibi besinlerde kullandığımız en temel besin maddesi yağdır. özellikle doymuş yağ asidi açısından zengin olanlar ve uçucu yağlar insan sağlığı için oldukça faydalıdır.
Yumurta yağı
yumurtanın sarısında bulunan yağ insan sağlığı için pozitif etki sağlar. bu nedenle uzmanlar yumurtanın her zaman orta derece pişirilmesini önerir. böylece sarısındaki yağ kolaylıkla alınabilir. bu yağ baştan sona tüm vücut için iyidir.
Kuruyemişlerdeki yağ
özellikle ceviz, fındık, fıstık gibi kuruyemişler güçlü antioksidanlar baırındırır. selenyum açısından da zengin olan bu besinler sinir sistemine iyi gelir.
Hindistan cevizi yağı
kahve ve tatlılarda da tüketilebilen hindistan cevizi yağı cilt hücrelerini en çabuk yenileyen yağ kategorisindedir. bu sayede yaşlanmayı erteler.
Zeytinyağı
uzmanlar özellikle 25 yaş sonrası için düzenli tüketilmesi gerektiğini vurguluyor.
Yağlı yoğurt
yağ oranı fazla olan yoğurdun probiyotik oranı da fazladır. probiyotik bağışıklık sistemini güçlü tutan maddeler içerir. bu yapım aşamasından yağından az süzülmüş yoğurt daha sağlıklıdır. uzmanlar günde en az bir kase yoğurt tavsiye ediyor.