Yumurtalı Köfte Nasıl Yapılır? Yumurtalı Köfte Tarifi

Urfa’nın özel tatlarından olan yumurtalı köftenin tadı kısıra benzese de farklı tadı ile hafızalara kazınıyor.  Peki yumurtalı köfte nasıl yapılır? İşte enfes yumurtalı köfte tarifi...

05.11.2020-17:05 - (Son Güncelleme: 05.11.2020-17:03) Yumurtalı Köfte Nasıl Yapılır? Yumurtalı Köfte Tarifi

 

Yapılışı çok kolay olan, Urfa’nın yöresel tatlarından enfes yumurtalı köfteyi muhakkak deneyin. Özellikle farklı lezzetler denemeyi sevenler bu tada muhakkak bir şans vermeli. İşte yumurtalı köfte tarifi...

MALZEMELER

8 çay bardağı köftelik bulgur

1 adet kuru soğan

5 diş sarımsak

3 yemek kaşığı isot

2 yemek kaşığı domates salçası

2 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı karabiber

6 dal taze soğan

1 demet maydanoz

YUMURTALI HARÇ

1,5 su bardağı zeytinyağı

5 adet yumurta

HAZIRLANIŞI

Önce kuru soğanı ve sarımsağı, oldukça ince ve küçük biçimde kesin ve bir kenara koyun.Sonra maydanoz ve taze soğanları ince ve küçük biçimde doğrayıp, onları da başka yere koyun. Ardından bir kaba bulguru koyun, içine de soğan ve sarımsakları ekleyin. Karışıma salça, isot, tuz ve karabiberi de ilave edin, bütün malzemeleri 5 dakika bastırarak yoğurup, iyice ezin. Karışıma 7 su bardağı su  ilave ederek her defasında 1 su bardağı su ilave edin. Bulgurlar tamamen ezilince, içine ince biçimde doğradığınız maydanoz ve taze soğanları ekleyin. Sonra taze soğan ve maydanozları da bu karışıma kattığınız karışım güzelce karışana kadar yoğurmaya devam edin. Ayrıca bir kaba yumurtaları ve bir tutam tuz ekleyin. Bir çatal ile güzelce çırpın. Zeytinyağını derin bir yumurta tavasına koyun ve güzelce kızdırın. Yağı kızdırdığınızda çırptığınız yumurtaları tavaya ekleyin ve omletten biraz cıvık bir kale gelince altını kapatın. Bol yağda pişirildiği için, yağda yüzen, kabarık ve az pişmiş bir omlet kıvamı elde edilmeli. Hazırlanan bu yumurtayı, yoğurduğunuz harca ekleyin ve tahta kaşık yardımı ile  yumurtalar parçalanıp, harç ile bütünleşene kadar çırpın. Yumurtalı köfteden parçalar alıp, yuvarlayarak servis tabağına koyun. Ayrıca marul, limon, kornişon turşu ve nane yapraklarıyla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal