İlkbahar mevsimi bereketiyle her sene gelmektedir. İlkbahar zamanı çıkan Çiriş otu, vatandaşlar tarafından en sevilen otlar arasında geçmektedir. Şifa kaynağı olan otun, çorbasından tutun kavurmasına kadar birçok yemek çeşidi yapılmaktadır.
Yumurtalı çiriş kavurması nasıl yapılmaktadır?
Her mevsimin kendine göre sebzesi, otu vardır. İlkbahar'ın gelmesiyle ot seven vatandaşlarımızın yüzü gülüyor. Çiriş otunun çıkmasıyla birlikte, bir çok faydasının bulunması vatandaşlarımız tarafından merak edilmektedir. İçerindeki faydalı mineraller sayesinde saç köklerinin azalmasından, egzamaya ve sivilceye kadar bir çok faydası vardır. Bizde bu faydalı otun en kolay yapılacak tarifini sizlerle paylaşmak istedik.
Yumurtalı çiriş kavurması için gereken malzemeler nelerdir?
Yarım kilo çiriş otu
2 ince dal pırasa
4/5 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yumurta
Tuz
İsterseniz pul biber yada karabiber
Yapılışı;
Küçük ve ince şekilde doğradığınız pırasaları tavada zeytinyağı ile birlikte iyice yumuşayıncaya kadar kavurun. Yıkamış olduğunuz Çiriş otlarını, büyük büyük doğrayarak içine ilave edin. Ağzını kapatarak ocağın altını kısık ateşe alın. 10-15 dk kadar ağzı kapalı şekilde otları pişirin ve yumuşamasını sağlamış olun. Daha sonra kapağını açarak, ocağın altını yüksek ateşe alın. Vermiş olduğu suyu çektirin. Üzerine yumurtalarını kırarak, dağılmadan pişirin. Üzerine tuz ve dilerseniz pul biber atabilirsiniz. Yaklaşık 25 dk sürede hazır olan yumurtalı çirişi yanında yoğurtta dilerseniz yiyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olun.