Yumurta Dondurma İşlemi Nasıl Yapılır? Kaç Gün Sürer?

Yumurta Donduram işlemi son zamanlarda ileri yaşlarda gebe kalmak isteyenlerin tercihleri arasında yer alıyor. Özellikle bazı sebeplerden geç hamilelik düşünenler için işlemin nasıl yapıldığını anlattık.

29.08.2019-12:31 - (Son Güncelleme: 29.08.2019-12:22) Yumurta Dondurma İşlemi Nasıl Yapılır? Kaç Gün Sürer?

Yumurtaların dondurulma işlemi menopoz ya da kemoterapi sonrası gebe kalmak isteyenler için büyük bir fırsat. Peki, yumurta dondurma işlemine alınan yumurtalar ne kadar süreyle saklanır?

YUMURTA DONDURMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Yumurtalıklar hormonlu iğne tedavileri ile uyarılarak yumurta sayısı çoğalttıktan sonra ultrasonografi desteği ile yumurtalar toplanır. Tedavi reglin 2-3'üncü günü başlar ve ortalama 12-15 gün sürer. Tüp Bebek Merkezi Laboratuvarında “kriyoprotektan” adıyla anılan koruyucu maddeler ile vitrifikasyon ismi verilen özel bir işlem kullanılarak -196 derecede yumurtalar dondurularak azot tanklarında muhafaza edilirler. Yumurtaların dondurularak muhafaza süresi her ülke için değişir. Türkiye'de dondurulan embriyoların muhafaza edilme zamanı 5 senedir. Bu zamanın uzatılması için ilgili mercilerden izin alınması lazımdır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal