7 adet hurma, 3 adet günkurusu kayısı, 1 adet küçük boy muz, 2 çay bardağı yulaf ezmesi, 4 yemek kaşığı dövülmüş fındık, 1 tatlı kaşığı kakao, 2 yemek kaşığı süt, 2 çay kaşığı tarçın kullanarak tatlı krizlerini hafif şekilde atlatabilirsiniz. Öncelikle çekirdeklerini çıkardığınız hurmaları sıcak suda bekleterek yumuşamalarını sağlayın. Günkurusu kayısıları minik minik doğrayın. Hurma, muz, süt ve kayısıları mutfak robotundan geçirin. Ardından içerisine yulaf ezmesi, tarçın ve kakao ilave ederek birkaç kez daha robotu çalıştırın. Son olarak içerisine fındıkları ekleyerek bir kaşık yardımıyla birbirine yedirin. Elinizi hafifçe ıslatın ve hazırladığınız harçtan minik parçalar alarak yuvarlayın. Tüm harcı hazırladıktan sonra buzdolabında soğumaya bırakın. Birkaç saat sonra çıkarıp afiyetle yiyin.