Yüksekova'da Tarım Öğrencileri Elma Hasadı Yaptı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki tarım öğrencileri, elma hasadı yaparak uygulamalı eğitim deneyimi kazandı.

25.10.2024-19:19 - (Son Güncelleme: 25.10.2024-19:19) Yüksekova'da Tarım Öğrencileri Elma Hasadı Yaptı

Hakkari'de Elma Hasadı Etkinliği

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bulunan Muharrem Malazgirt Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim gören tarım sınıfı öğrencileri, elma hasadı yapma fırsatı buldu. Bu etkinlik, öğrencilerin tarım uygulamalarını yerinde görmeleri amacıyla düzenlendi.

Uygulamalı Eğitim

Öğrenciler, okul yönetimi ve Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte Bulgurlu köyünde elma hasadı gerçekleştirdi. Okul Müdürü Enver Yaşar ve Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mehmet Emin Yiğit eşliğinde yapılan etkinlikte, öğrenciler elma üretimi ve hasadı konusunda bilgi edinme imkanı buldu.

Öğretmenler ve yerel çiftçilerle birlikte, elmanın hasat süreci hakkında pratik bilgiler alan öğrenciler, topladıkları elmaları kasalarla yerleştirdi. Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü personeli Fatih Azizoğlu, bu tür uygulamaların öğrencilerin bilgiye olan kalıcılığını artırdığını vurguladı.

Öğrenci Yorumları

Öğrencilerden Yücel Görez, "Bugün tarımla ilgili yeni bilgiler öğrendik. Elma bahçesi ve hasadıyla ilgili bilgiler aldık. Çok bilgilendirici oldu." şeklinde konuştu.

Çiftçinin Memnuniyeti

Çiftçi Nahit Şener ise, "Yaklaşık 20 ton elmanın hasadını yaptık. İhtiyacımız kadar elmalarımızı alıyoruz, geri kalanını satıyoruz. Öğrenciler sayesinde hasadı erken bitirdik. Onlar hem öğrenirken hem de eğlenerek hasat yaptılar." ifadelerini kullandı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde tarım sınıfı öğrencileri elma hasadına katıldı. Öğretmen ve...

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde tarım sınıfı öğrencileri elma hasadına katıldı. Öğretmen ve çiftçilerden elma üreticiliği ve hasadıyla ilgili bilgi alan öğrenciler, topladıkları elmaları kasalara yerleştirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal