Yükseklere Cesaretle Tırmanan Temizlikçi Kadın

Sibel Baysal, endüstriyel iple erişim sertifikası alarak temizlik sektöründe yüksek binalara imza attı.

24.10.2024-11:19 - (Son Güncelleme: 24.10.2024-11:19) Yükseklere Cesaretle Tırmanan Temizlikçi Kadın

Yüksek Binalarda Temizlikte Yeni Bir Boyut

İstanbul'da yaşayan Sibel Baysal, apartman temizliği yaparken yüksek binalardan iple sarkarak cam silenleri görmesiyle yeni bir kariyere adım attı. Bu cesur adımla mesleğini farklı bir boyuta taşımayı hedefleyen Baysal, 2017 yılında temizlik sektörüne giriş yaptı.

Cesaretiyle Yüksek Katlarda Cam Temizliği

45 yaşındaki iki çocuk annesi Baysal, 2019 yılında katıldığı kursla birlikte endüstriyel iple erişim sertifikası alarak, metrelerce yükseklikteki binalarda temizlik yapmaya başladı. Halatla inerek cam temizliği, silikonlama ve cephe tamiratı gibi işlerle uğraşan Baysal, zamanla farklı illerde de çalışmalar yaparak tecrübe edinmeye başladı.

Aile Tepkileri ve Zamanla Gelen Destek

Baysal, apartmanlarda yaptığı temizliğin yanı sıra 13 katlı binalarda da ilgi odağı haline geldi. AA muhabirine verdiği röportajda, evde oturmak istemediğini ve iş arayışına girdiğini ifade etti. Yüksekten korkmadığı için bu işte kendisine uygun olduğunu düşündüğünü dile getiren Baysal, ailesinin bu işi yapmaya başlaması üzerine olumsuz tepkiler aldığını belirtti.

Çocukların Tepkileri ve Kendi Deneyimi

Yüksek binalardan halatla sallanmanın kendisini korkutmadığını söyleyen Baysal, bazen camdan bakan çocukların şaşkınlıkla annelerini çağırdığını aktardı. 'Anne bu ablaymış' diyen çocukların tepkilerinin kendisini sevindirdiğini belirten Baysal, bu işte 4 yıllık deneyimiyle artık sadece temizlik değil, tamirat ve güneş paneli montajı gibi ekstra hizmetler de sunmaya başladığını ekledi.

Zafer ve Süreklilik İçin Azim

Baysal, yaptığı işin getirdiği keyif ve yaşam tarzıyle, ailesinin başlangıçta korktuğu bu durumu zamanla kabullenmesine yardımcı olduğunu ifade etti. "Bu işi severek yaptığım için zamanla o da anlayışla karşılamaya başladı. Devam ediyoruz, çok şükür." diyerek azmini ve kararlılığını vurguladı.

Apartman temizliği yaparken yüksek binalardan iple sarkarak cam silenleri gören Sibel Baysal...

Apartman temizliği yaparken yüksek binalardan iple sarkarak cam silenleri gören Sibel Baysal, eğitim sonrası aldığı sertifikayla mesleğini farklı bir boyuta taşıdı. Metrelerce yükseklikteki binalarda çalışmaya başlayan Baysal, halatla inerek cam temizliği, silikonlama ve cephe tamiratı işlerini yapıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal