Yüksek gelen elektrik faturalarına PTT’den indirim hakkı!

Elektrik faturaları yüksek gelen vatandaşlar PTT'ye giderek indirim haklarından yararlanabiliyorlar. Nasıl mı? İşte detaylar..

29.04.2022-14:52 - (Son Güncelleme: 29.04.2022-14:52) Yüksek gelen elektrik faturalarına PTT’den indirim hakkı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise yüksek gelen elektrik faturalarına destek amaçlı bir çalışma başlattı. Bir süredir titizilikle yürütülen çalışmalarla vatandaşlara elektrik faturaları için bir indirim desteği sunuluyor. Bu çerçevede, elektrik faturaları yüksek gelen vatandaşlar, PTT şubelerine giderek faturaları için verilen indirimlerden faydalanabiliyor.

Yüksek gelen elektrik faturalarına PTT’den indirim hakkı!

Yüksek gelen elektrik faturalarına PTT’den indirim hakkı

Elektrik faturası indirim desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşlar, kendilerine en yakın PTT şubesine kimliklşeri ve elektrik faturalarıyla giderek indirim talebinde bulunuyor. Bu noktada verilecek olan destekler nakit olarak değil faturadan düşülerek sağlanıyor.

Elektrik desteği kimlere verilir?

Elektrik fatura desteği çalışmasından her vatandaş maalesef yararlanamıyor. Bu kapsamda eşi vefat eden ve düzenli geliri olmayan vatandaşlar ile birlikte öksüz ve yetim kalmış veya asker çocuğu olarak destek alan vatandaşlar bu destekten yararlanabiliyor. Ayrıca, ihtiyaç sahibi olduğunu beyan eden vatandaşlar ile kronik hastalığı olan ve bakıma muhtaç vatandaşlar da elektrik desteği indirimine başvuru yapabiliyor.

Bu şartları taşıyanlar, elektrik faturaları ile kimliklerini yanına alarak en yakın PTT şubesine gidip indirim talebinde bulunabiliyorlar. Başvuru sonrası yapılan incelemelerin sonucunda ise belirlene şartları taşıyanların faturalarına elektrik desteği adı altında indirim yansıtılıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal