YSK'ya Uluslararası Şeffaflık Ödülü

YSK, Kolombiya'da düzenlenen törende uluslararası şeffaflık ödülünü kazandı.

25.10.2024-20:26 - (Son Güncelleme: 25.10.2024-20:26) YSK'ya Uluslararası Şeffaflık Ödülü

YSK, Dünya Seçim Organları Birliği'nden Ödül Aldı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Kolombiya'nın başkenti Bogota'da gerçekleştirilen Dünya Seçim Organları Birliği (A-WEB) 6. Genel Kurul toplantısında "Seçimlerde En İyi Uygulamalar ve Şeffaflık Ödülü" ile onurlandırıldı. Ödül, YSK Başkanı Ahmet Yener ve YSK Üyesi Serdar Mutta tarafından alındı.

Toplantı Değerlendirmeleri

Ödül sonrası Yener ve Mutta, Türk haber ajansına yaptıkları açıklamalarda, diğer ülkelerin seçim kurulu temsilcileriyle fikir alışverişinde bulunduklarını dile getirdi. Yener, Türkiye'ye döndüklerinde edindikleri izlenimleri YSK ile paylaşacaklarını belirtti.

Türkiye'nin Seçim Sistemi Üzerine Görüşler

Yener, Türkiye'deki seçim sisteminin daha da mükemmelleştirilmesi için çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, "Dünyada seçim kurulunda hakimlerden oluşan tek kurul Türkiye Yüksek Seçim Kurulu diyebiliriz. Bu, sistemimizi diğer ülkelerden ayırıyor," dedi. Ayrıca, Türk halkının sandığa katılım oranının %80'lerin altında kalmadığını vurguladı ve bunun, halkın demokrasiye olan bağlılığını gösterdiğini söyledi.

Mükemmel Seçim Sistemi

A-WEB Genel Kurul Toplantısı’nda, seçim sistemleri ile yapay zeka üzerine sunumlar yapıldığını aktaran Yener, Türkiye'deki seçim sisteminin mükemmel olduğunu belirtti. Bir sonraki Genel Kurul'un Filipinler'de gerçekleştirileceğini hatırlatarak, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceklerinin altını çizdi.

Elektronik Oylama Üzerine Bilgi Paylaşımı

YSK Üyesi Serdar Mutta, Türk halkının demokrasiye olan inancının çok yüksek olduğunu ifade ederken, Türkiye'deki seçim sisteminin dünya genelindeki diğer sistemlere göre daha sağlıklı ve işlevsel olduğunu kaydetti. Ayrıca, A-WEB toplantısında katılımcı ülkelerin mevcut elektronik oylama sistemleri hakkında bilgi alışverişinde bulunduğunu belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal