YSK, seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımına başladı: Sorgulama nasıl yapılır?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımına bugün başlandığını duyurdu. Dağıtımın 24 Mart tarihine kadar tamamlanması planlanıyor. YSK'nin internet sitesi, e-Devlet, YSK'nin Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması veya 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi üzerinden sorgulama yapabilecekler.

29.02.2024-10:28 - (Son Güncelleme: 29.02.2024-15:53) YSK, seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımına başladı: Sorgulama nasıl yapılır?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımına bugün başlandı. 1 Aralık 2023'te ilan edilen seçim takvimine göre işleyen süreç, seçimlere doğru adım adım ilerliyor. Seçimlere katılma yeterliliğine sahip siyasi parti sayısı, başvurular ve değerlendirmeler sonucunda 36 olarak belirlenmişti. Ancak Yenilik Partisi ile Genç Parti'nin seçimlere katılmayacağını YSK'ye bildirmesi sonrasında bu sayı 34'e düştü.


Seçmen bilgi kağıtları, seçmenlere oy kullanma yerleri, tarih ve diğer önemli bilgileri içeriyor. Dağıtımın 24 Mart tarihine kadar tamamlanması planlanıyor. Bilgi kağıdı eline ulaşmayan seçmenler, YSK'nin çeşitli kanallarını kullanarak bilgilerini kontrol edebilecek ve oy kullanabilecekler.


Seçmen kağıtlarının dağıtımı 24 Mart’a kadar devam edecek

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen seçim takvimine göre, 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimi için seçmen bilgi kağıtlarının döküm ve dağıtımına bugün itibarıyla başlandı. Siyasi partilerin adaylık başvurularının ardından belirlenen aday listeleriyle ilgili süreç hızla devam ediyor.

Seçmen bilgi kağıtları, vatandaşlara nerede oy kullanacaklarını gösteren önemli bilgiler içeriyor. Dağıtım süreci 24 Mart Pazar gününe kadar devam edecek. Ancak bilgi kağıdı eline ulaşmayan seçmenler için YSK, çeşitli yöntemlerle bilgilerini kontrol etme imkanı sunuyor. YSK'nin internet sitesi, e-Devlet, YSK'nin Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması veya 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi üzerinden seçmenler, oy kullanacakları yer ve sandık bilgilerini öğrenebilecekler.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal