Yozgat'ta Kuşak Güreşleri Türkiye Şampiyonası Tamamlandı

Kuşak Güreşleri Türkiye Şampiyonası Yozgat'ta başarıyla gerçekleşti. 350 sporcu madalya için mücadele etti.

10.10.2024-18:32 - (Son Güncelleme: 10.10.2024-18:32) Yozgat'ta Kuşak Güreşleri Türkiye Şampiyonası Tamamlandı

Kuşak Güreşleri Türkiye Şampiyonası Yozgat'ta Sonuçlandı

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu tarafından düzenlenen Kuşak Güreşleri Türkiye Şampiyonası, Yozgat'ta büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Yozgat Rıza Kayaalp Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonada, 40 farklı ilden toplamda 120 kulüp ve 350 sporcu mücadele etti.

Erkekler ve Kadınlarda Şampiyonlar Belli Oldu

Müsabakalarda kazanan sporcular arasında erkekler 55 kiloda Halil Gökdeniz, 60 kiloda Mehmet Yüce, 66 kiloda Mert Kaplan, 73 kiloda Cebrail Bolat, 81 kiloda Umut Özcan Sucu, 90 kiloda Muharrem Alperen Arslan, 100 kiloda Mehmet Emin Demir ve +100 kiloda Cihan Ayberk Tiyek bulunuyor. Kadınlarda ise 44 kiloda Nesrin Çetin, 48 kiloda Emine İkra Candan, 52 kiloda Ayşenur Özden, 57 kiloda Sümeyye Çekici, 63 kiloda Işıl Sinem Aydın, 70 kiloda Zeynep İnci Çerez, 78 kiloda Merve Yurdakul ve 78 üstü kiloda Gizem Coşkun şampiyon olmayı başardı.

Yozgat Valisi ve Federasyon Başkanından Açıklamalar

Şampiyonanın madalya töreninde konuşan Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat'ta Türkiye Yüzyılı hedefiyle her geçen gün yeni hizmetler ve etkinlikler sunmaya çalıştıklarını belirtti. Vali Özkan, altyapı ve üstyapı hizmetlerinin yanı sıra sanatsal ve sportif etkinliklerin de sürdüğünü vurguladı.

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, Yozgat'ta bu organizasyonu gerçekleştirmekten duydukları memnuniyeti ifade etti. Türkiş, federasyon olarak genç bir yapı olduklarına dikkat çekerken, "Dünya Güreş Birliği'nin de üyesi olduk. Lisanslı sporcu sayımız 11,500'ün üzerinde ve yıl sonuna kadar bu rakamın 13,000'e ulaşmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu. Ayrıca, Yozgat'ta bir güreş lisesi kurulması için Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşmelerin sürdüğünü sözlerine ekledi.

Dereceye giren sporculara madalyalarını Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, İbrahim Türkiş ile milli güreşçiler Taha Akgül ve Rıza Kayaalp verdi.

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu tarafından Yozgat'ta düzenlenen Kuşak Güreşleri Büyük...

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu tarafından Yozgat'ta düzenlenen Kuşak Güreşleri Büyük Erkekler ve Kadınlar Türkiye Şampiyonası tamamlandı. Rıza Kayaalp Spor Salonu'ndaki müsabakalara 40 ilden 120 kulübün 350 sporcusu katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal