Yonca Gül, Boks Kariyerinde Busenaz ve Buse Naz'a Yol Alıyor

17 yaşındaki milli boksör Yonca Gül, Busenaz Sürmeneli ve Buse Naz Çakıroğlu'ndan ilham alarak dünya şampiyonasındaaltın madalya hedefliyor.

19.10.2024-11:33 - (Son Güncelleme: 19.10.2024-11:33) Yonca Gül, Boks Kariyerinde Busenaz ve Buse Naz'a Yol Alıyor

Yonca Gül Yılmaz'dan Boks Hedefleri

17 yaşındaki milli boksör Yonca Gül Yılmaz, olimpiyat madalyalı sporcular Busenaz Sürmeneli ve Buse Naz Çakıroğlu gibi büyük başarılara imza atmayı hayal ediyor.

Boks Kariyerine Başlangıç

Boksa 12 yaşında Kırşehir'de adım atan Gül, kariyeri boyunca 1 Avrupa ve 4 Türkiye şampiyonluğu yaşamıştır.

İdolü Olan Şampiyonlarla İlham Alıyor

2020 Tokyo Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan Busenaz Sürmeneli ile gümüş madalya sahibi Buse Naz Çakıroğlu'nu örnek alan Gül, onların izinden gitmek istediğini vurguladı.

Dünya Şampiyonası Hedefi

Genç Kadın Milli Boks Takımı ile birlikte Kastamonu Olimpiyat Hazırlık ve Kamp Eğitim Merkezi'nde antrenman yapmaya devam eden Yonca Gül, 20 Ekim-5 Kasım tarihleri arasında Karadağ'da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanmayı hedefliyor.

Başarı Yolunda Destekleyen Antrenörü

Yonca Gül Yılmaz, antrenörü Mehmet Dalbudak'ın Kırşehir'de kendilerine boks sporunu tanıttığını belirterek, bu sayede bu spora başladığını ifade etti. 2020'deki ilk Türkiye Şampiyonası'nda ikinci olduğunu, ardından sürekli kendini geliştirerek milli takıma seçildiğini aktardı.

Kamp Döneminde Ekip Ruhu

Gül, takım olarak geçirdikleri kamp döneminin verimli geçtiğini belirtti ve "Hedefim Dünya Şampiyonası'nda altın madalya almak. Busenaz ve Buse Naz gibi sesi yükseltmek için çabalıyoruz. Hocalarımız bizlere büyük emek veriyor ve hazırlık sürecimizide sorunsuz geçiriyoruz" dedi. Ayrıca, takım arkadaşlarıyla birbirlerine yabancılık çekmeden aile gibi olduklarını kaydetti.

Milli boksör Yonca Gül Yılmaz (fotoğrafta), örnek aldığı olimpiyat madalyalı milli sporcular...

Milli boksör Yonca Gül Yılmaz (fotoğrafta), örnek aldığı olimpiyat madalyalı milli sporcular Busenaz Sürmenli ve Buse Naz Çakıroğlu gibi büyük başarılar yaşamak istiyor. Genç Kadın Milli Boks Takım ile Kastamonu Olimpiyat Hazırlık ve Kamp Eğitim Merkezi'nde çalışmalarını sürdüren milli boksör, Karadağ'da 20 Ekim-5 Kasım tarihlerinde yapılacak Dünya Şampiyonası'ndan altın madalyayla dönmeyi hedefliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal