Yoğurdun Kıvamını Tutturmak İçin Anneanne Tüyoları

İçindeki besin ve minerallerden sağlıklı şekilde yararlanmak için hazır değil ev yoğurdu tüketmek gerekir. Ev yoğurdu yapmanın da bazı püf noktaları ve kuralları vardır. İşte onlardan bazılarını sizin için derledik.

03.09.2019-13:02 - (Son Güncelleme: 03.09.2019-12:50) Yoğurdun Kıvamını Tutturmak İçin Anneanne Tüyoları

Yoğurdun kıvamını mayası ile tutturup kaliteli ve sağlıklı bir besin elde etmek için muhakkak daha önceden yapılmış ev yoğurdunun mayasını kullanın. Yoğurt yaparken sütün ısısına da dikkat etmeniz sizi kıvamlı bir yoğurda götürecektir.

SÜTÜN ISISI ÖNEMLİ

Ev yoğrudunuzu hazırlamak için sütün iyice kaynamış olması ve tamamıyla soğumadan ilk ısısı düşünce kullanılması doğrudur.

Kaynayan ve soğuyan sütü yeniden yoğurt yapmak için ısıtırsanız sonuç hoş olmayacaktır.

Ilıkken mayayı ilave edin. Özetle sütü yoğurt için kaynatmak ve biraz beklettikten sonra; süt ılıkken mayayı katmalısınız.

Son aşamada maya kattığınız sütün kapağını kapatıp hava almayacak biçimde bezle sarmanız, yoğurdun lezzeti ve kıvamı için verimli sonuç verecektir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal