Yoga yaparken hayatı değişti: 32 yaşındaki kadın yanlış hareket sebebiyle felç oldu

ABD Kaliforniya’da yaşayan 32 yaşındaki bir kadın, akroyoga yaparken yaptığı bir hareket sonrasında felç kaldı. Ailesi ve pek çok kişi şanssız kadın için yardım kampanyası başlattı.

25.08.2024-16:41 - (Son Güncelleme: 25.08.2024-17:11) Yoga yaparken hayatı değişti: 32 yaşındaki kadın yanlış hareket sebebiyle felç oldu

ABD'nin Kaliforniya eyaletinin San Diego kentinde yaşayan 32 yaşındaki Abby Weiss, egzersize olan tutkusu ve akroyoga sevgisiyle tanınıyordu. Ancak Haziran ayında yaşadığı trajik bir kaza, hayatını köklü bir şekilde değiştirdi. Weiss, akroyoga sırasında daha zorlu bir hareket denemeye çalışırken düştü ve omuriliğini yaralayarak felç oldu.

Akroyoga Tutkusu ve Kaza

Mirror gazetesinde yer alan habere göre, Abby Weiss, yogayı akrobasi ile birleştiren akroyoga konusunda büyük bir tutkuya sahipti. Ancak zorlu bir hareketi denerken yaşadığı kaza sonucu, omuriliğini zedeledi ve boynundan aşağısı felç oldu.

Yoga yaparken hayatı değişti: 32 yaşındaki kadın yanlış hareket sebebiyle felç oldu

Weiss'in babası, kızının akroyoga konusundaki tutkusunu ve yaşadığı trajik olayın bu tutkudan kaynaklandığını ifade etti. "Bilseydim, yapmamasını söylerdim. Ama beni dinlemezdi" diyen baba, kaza öncesinde akroyoga hakkında bilgi sahibi olmadığını belirtti.

Destek Kampanyası ve Aile Mücadelesi

Kazadan sonra Abby'nin babası, kızı için destek olmak amacıyla bir yardım kampanyası başlattı. Şu ana kadar kampanya kapsamında 155 bin dolardan fazla bağış toplandı. Aile, Abby'nin hareket kabiliyetini yeniden kazanabileceğine dair umutlu olsa da, doktorlar bunun için bir garanti bulunmadığını söylüyor.

Abby Weiss'in yaşadığı bu trajik olay, akroyoganın risklerini ve egzersiz tutkusunun potansiyel tehlikelerini gözler önüne seriyor. Weiss ve ailesi, bu zorlu süreçte destek ve yardım arayışlarını sürdürüyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal