YKS sınavında yüzük, piercing, küpe, kolye, kemer takmak yasak mı? YKS'de yasak olan eşyalar neler, para ve akbil ile sınava girilir mi?

İyi bir üniversitede eğitim almak isteyen adayların ter dökecekler YKS için geri sayım devam ediyor. 18 Haziran Cumartesi ve 19 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek olan sınavda adaylar, yüzük, piercing, küpe, kolye, kemer takmanın yasak olup olmadığını araştırıyor. Adaylar aynı zamanda YKS'de yasak olan eşyalar neler olduğu konusunda sorgulamalarını yaparken para ve akbil ile sınava girilip girilmeyeceğini merak ediyor.

17.06.2022-12:20 - (Son Güncelleme: 17.06.2022-12:20) YKS sınavında yüzük, piercing, küpe, kolye, kemer takmak yasak mı? YKS'de yasak olan eşyalar neler, para ve akbil ile sınava girilir mi?

YKS 2022 sınavına az bir zaman kala adayların heyecanı da giderek yükseliyor. Üniversite eğitimleri için çok önemli bir basamak olan YKS sınavından başarılı olmak adına aylarca emek veren adaylar, bu emeklerinin karşılığını alabilmek adına hiç bir detayı atlamıyorlar. Bu detayların en önemlisi ise sınava girişleri kaçırmamak olarak görülüyor.

Bu kapsamda YKS sınavı adayları sınava giderken yanlarında neler götürebileceklerini veya neleri götüremeyeceklerini sorguluyorlar. YKS sınavında yüzük, piercing, küpe, kolye, kemer takmak yasak mı? sorusuna yanıt arayan adaylar, YKS'de yasak olan eşyaların listesine ulaşmaya çalışıyorlar. İşte, YKS sınav süreci hakkı türlü bilinmesi gereken detaylar..

YKS'de yasak olan eşyalar

YKS'de yasak olan eşyalar

YKS 2022 sınavına girecek olan adayların yanlarında;

- Çanta, cüzdan, cep telefonu, saat (kol saative her türlü saat), kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlarla; kulaklık, kolye, küpe, yüzük (halka alyans hariç), bilezik, broş ve diğer takılarla; anahtarlık, her türlü araç anahtarı, plastik ve metal içerikli eşyalarla (başörtü için kullanılan boncuklu/boncuksuz toplu iğne, para, anahtarlıksız basit anahtar, ulaşım kartı, basit tokalı kemer, basit tel toka ve basit piercing (taşsız, metal top veya sivri uçlu) hariç), her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla, her türlü plastik ve güneş gözlüğü dâhil cam eşyayla (şeffaf/numaralı gözlük hariç), banka/kredi kartı vb. kartlarla,

- Cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik cihaz, hesap makinesi vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla,

- Her türlü delici ve kesici alet, ateşlisilah ve benzeri teçhizatla,

- Kalem, silgi, kalemtıraş, her türlü müsvedde kâğıdı, defter, kitap, ders notu, sözlük,dergi, gazete vb. yayınlar, pergel, açıölçer, cetvel, hesap makinesi vb. araçlarla,

- Şeffaf pet şişe içerisinde bandajı çıkarılmış su hariç içecek, yiyecek vb. gıda/tüketim maddeleriyle,

- Kutu/şişe içerisinde ilaçları bulundurmaları kesinlikle yasaktır.

YKS sınavında sınava gren adaylara sınav süresinde kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş, şeker ve peçete ÖSYM tarafından temin edilecektir. Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından adaylar, sınav binalarına bu belgeler dışında herhangi bir eşya, araç gereç vb. getirmemelidir.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal