YKS sınavına girerken yanınızda bulunması gerekenler 2022

Yüksek Kurumlar Sınavı (YKS)’ye çok az bir süre kaldı. Öğrencilerde heyecan iyice artarken akıllarına takılan sorularında cevaplarını araştırıyorlar. YKS sınavında yanlarında bulundurmaları gereken şeyler en çok merak ettikleri konulardan bir tanesidir. İşte sınavda yanlarında bulundurmaları gereken şeyler…

11.06.2022-09:53 - (Son Güncelleme: 11.06.2022-09:53) YKS sınavına girerken yanınızda bulunması gerekenler 2022

YKS sınavına bir hafta kala öğrencilerde araştırmalarını hızlandırdı. Yeni eğitim hayatları için girdikleri bu sınavdan başarıyla ayrılmak isteyen adaylar merak ettikleri konu hakkında bilgi almak istiyorlar. Sınava katılım sağlayacak olan adayların yanlarında bulundurması gereken şeyler vardır. Sınava eksiksiz olarak katılmak önemlidir. BU nedenler sınavda nelerin yazımızda olmasını gerektiğini açıkladık. İşte merak edilen konu hakkındaki detaylar…

2022 YKS’ye sınavında nelere ihtiyacımız var?

YKS sınavına girecek olan adayların yanlarında bulundurması gerekenler şu şekildedir:

Sınava katılacak öğrenciler yanlarında mutlaka sınav giriş belgelerini bulundurmalıdır. ÖSYM resmi sitesi üzerinden belgenin çıktısını alabilirsiniz. Bu belge olmadan sınava giremezsiniz.

Yanınızda olması gereken diğer bir şey ise nüfus cüzdanı ya da kimlik kartıdır. Bunun dışında geçerlilik süresi dolmayan pasaportta kabul edilir. Ancak sürücü belgesi ya da meslek katları sınav girişi için kabul edilmez.

Sınavda mutlaka yanınızda olması gerekmese de isteyen adaylar yanlarında pet şişe içinde su bulundurabilirler.

YKS Sınavı

YKS’ye girerken yanınızda olmaması gerekenler nelerdir?

ÖSYM tarafından yapılan YKS sınavı için yanınızda olması ve olmaması gereken durumlar vardır. Her yıl ÖSYM tarafından açıklanan bu yönetmeliğe göz atmanızda fayda var. Bizde sizler için kısaca konuyu açıkladık.

Yanınızda kalem, kalemtıraş ve peçete gibi ürünlere ihtiyaç yoktur. ÖSYM bunları sizin için hazır bulundurmaktadır.

Sınavda saat takmamanız gerekir zaten her sınıfta bir saat yer almaktadır. Kol saati takmak yasaktır.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal