YKS ile üniversite kazananlar dikkat: Kayıt işlemleri bugün başladı

YKS tercihlerini yapan ve üniversiteye girmeye hak kazanan öğrenciler için kayıt işlemleri 19 Ağustos-23 Ağustos tarihleri arasında yapılabilecek. İşte detaylar…

19.08.2024-10:26 - (Son Güncelleme: 19.08.2024-10:26) YKS ile üniversite kazananlar dikkat: Kayıt işlemleri bugün başladı

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversite sınavları süreci bu yıl için sona erdi. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre bir programa yerleşmeye hak kazanan adayların kayıt işlemleri bugün itibarıyla başladı. 

Kayıt işlemleri bu hafta içi yapılacak

Adaylar, 19-23 Ağustos tarihleri arasında kayıtlarını gerçekleştirebilecek. Elektronik kayıt işlemleri ise 21 Ağustos'a kadar e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

Kayıt sürecinde adaylar iki seçenekten birini tercih edebilecekler. Elektronik kayıt yapmak isteyenler, işlemlerini e-Devlet üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde tamamlayabilecek. Bu yöntemi kullanan adayların üniversiteye gitmelerine gerek kalmayacak. Diğer yandan, kayıtlarını üniversitelerin kayıt merkezlerinde yapmak isteyenler, bu süre zarfında ilgili merkezlere başvurabilecekler.

YKS ile üniversite kazananlar dikkat: Kayıt işlemleri bugün başladı

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) verilerine göre, üniversite kontenjanlarının büyük bir kısmı dolmuş durumda. Devlet üniversitelerindeki lisans programlarının doluluk oranı yüzde 98,8’e ulaşırken, önlisans programlarında ise bu oran yüzde 100 olarak gerçekleşti. Vakıf üniversitelerinde genel doluluk oranı yüzde 91,14 seviyesinde.

Ek yerleştirme kayıt sürecinin ardından başlayacak

Kayıt sürecinin tamamlanmasının ardından, boş kalan kontenjanlar açıklanacak ve bu kontenjanlar için ek yerleştirme süreci başlayacak. Programa yerleşemeyen adaylar, bu dönemde ek tercih yapma fırsatı bulacaklar.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal