YKS 2022 Türkçe nasıldı, zor muydu, kolay mıydı? YKS Türkçe, Tarih, Felsefe, Coğrafya, Din sınav soruları

Üniversite sınavının ilk oturumu 18 Haziran 2022 saat 10.15'te gerçekleşirken milyonlarca aday hedefleri doğrultusunda sıralarda yerlerini aldı. İlk oturum olan TYT'de yer alan dersler Türkçe, Matematik, Tarih, Coğrafya, Felsefe ve Din Kültürü olurken soruların zorluk derecesi de merak edildi. Sınava giren kişilerin verdiği doğru cevaplar üzerinden puanlama yapılırken YKS zor mu, hangi dersler daha kolaydı, sözel bölüm zor muydu? sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte, YKS sınav soruları ve zorluk dereceleri...

18.06.2022-12:18 - (Son Güncelleme: 18.06.2022-12:18) YKS 2022 Türkçe nasıldı, zor muydu, kolay mıydı? YKS Türkçe, Tarih, Felsefe, Coğrafya, Din sınav soruları

İlk oturum olan TYT geride bırakılırken sıra AYT'ye geldi. Heyecanla atlatılan üniversite sınavları için sosyal medya üzerinden adayların yorumları gelmeye başladı. TYT sorularının zorluğu merak edilirken sınava katılanlar tarafından eleştiriler geldi. Peki YKS zor muydu? YKS Türkçe, Tarih, Felsefe, Coğrafya, Din soruları nasıldı? İşte detaylar...

2022 TYT dersleri

-Matematik

-Türkçe

-Fizik

-Kimya

-Biyoloji

-Geometri

-Tarih

-Coğrafya

-Felsefe

-Din Kültürü

YKS soruları zormuydu?

TYT sınavı nasıldı?

YKS sınavının ilk oturumu olan TYT henüz bitmediğinden dolayı soruların zorluğu hakkında henüz yorum yapılmamaktadır. Sınavın bitmesiyle beraber sorular hakkında zorluk değerlendirmeleri siz değerli okurlarımız için haberimizde yer alacaktır.

YKS baraj puanı kalktı mı?

YÖK tarafından yapılan açıklama üzerine bu seneden itibaren gerçekleşen üniversite sınavlarında herhangi bir baraj puanı gerekmemektedir. Geçen senelerde TYT ve AYT baraj puanları 150 - 180 olarak belirlenirken adaylar bu puanı geçerse tercih yapma hakkı buluyordu. Şimdilerde ise adayların kaç aldığına bakılmadan herkes tercih listesini oluşturabilecek.

2022 YKS soruları zor muydu?

2022 YKS puan hesaplama ve sıralama nasıl yapılır?

Sınav içerisinde yer alan test cevapları her ders ve soru için farklılık göstermektedir. Adayların girdiği testler için ayrı bir standart hesaplama yapılırken izlenecek yollar şöyledir;

Her adayın işaretlediği testler için doğru ve yanlış sayısı belirlenirken dört yanlışın bir doğruyu götürdüğü unutulmamalıdır. Yanlışların hesaplanması sonrasında çıkan puan ham puan olarak yer alır.

12.sınıf öğrencilerinin giriş yaptığı üniversite sınavında hesaplamalar ham puan ve başarı ortalaması üzerinden bulunur.

Standart sapma kullanılarak belirlenen ortalamalar 50 olurken standart sapma ise 10 puan üzerinden hesaplanır.

TYT puanları içerisinde ne küçüğü 100 olurken en büyük puan ise 500 olarak hesaplanır.

AYT ve YDT sınavlarında ki puan hesaplamalarında Tablo 1E bölümünde yer alan ağırlıklar kullanılarak hesaplamalar gerçekleşir.

TYT içerisinde yer alan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları lise hayatında bu dersi almış olanlar için yerleştirilirken aynı zaman da felsefe dersi görenler için de ayrı sorular bulunmaktadır. Aday istediği her iki dersten birini çözmesi yeterli olacaktır. 

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal