Yılın En Büyük Yangını! Yunanistan'dan Türkiye'ye Yangın Söndürme Desteği İçin Teşekkür

Yunanistan, ülke genelinde devam eden yangınlarla mücadeleye destek veren ülkelere teşekkürlerini iletti. Türkiye'nin de aralarında bulunduğu yardım gönderen ülkelere yönelik yapılan bu açıklama, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından duyuruldu.

13.08.2024-16:09 - (Son Güncelleme: 13.08.2024-16:09) Yılın En Büyük Yangını! Yunanistan'dan Türkiye'ye Yangın Söndürme Desteği İçin Teşekkür

Bakanlık tarafından yapılan paylaşımda, "Türkiye, Fransa, Moldova, Romanya, Malta, İtalya, Sırbistan, Kıbrıs (Rum Kesimi), Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği'ne (AB) Yunanistan'a yangınlarla mücadelede sağladıkları destek için teşekkürlerimizi sunuyoruz" ifadeleri yer aldı.

Türkiye, yangınla mücadele çerçevesinde Yunanistan'a iki Yangın söndürme uçağı ve bir helikopter gönderdi. Türk ekipler, Atina Eleftherios Venizelos Uluslararası Havalimanı'ndan hareket ederek Tatoi Askeri Havaalanı'na ulaştı ve burada yangın söndürme çalışmalarını sürdürmeye başladı.

Yılın en büyük yangını

Yunanistan'da 11 Ağustos'ta başkent Atina yakınlarındaki Varnava bölgesinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangın, en az bir kişinin ölümüne neden olmuştu. Bu yangın, yılın en büyük yangını olarak değerlendiriliyor ve şu ana kadar 100 bin dönümden fazla alanın yandığı bildirildi. Yangın nedeniyle 3 hastane, 2 manastır ve çok sayıda yerleşim birimi tahliye edilmek zorunda kaldı.

Yunanistan'ın zor günlerinde yanlarında olan ülkelere duyduğu minnettarlık, yangınla mücadelede uluslararası iş birliğinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal