Yılbaşı Gecesi İçin Hindi Tarifi

Yılbaşına sayılı günler kala, 31 aralık akşamı sevdiklerinizle birlikte severek yiyeceğiniz nefis hindi tarifini paylaşıyorum. Hindi pişirmek biraz cesaret ister çünkü çok alışık olduğumuz bir yemek değildir. Peki hindi pişirmenin püf noktaları nedir?

28.12.2018-11:22 - (Son Güncelleme: 28.12.2018-11:10) Yılbaşı Gecesi İçin Hindi Tarifi

Yılbaşına sayılı günler kala, 31 aralık akşamı sevdiklerinizle birlikte severek yiyeceğiniz nefis hindi tarifini paylaşıyorum. Hindi pişirmek biraz cesaret ister çünkü çok alışık olduğumuz bir yemek değildir. Yılbaşı sofralarının geleneksel lezzeti olan hindinin dışı nar gibi kızarmalı ve çıtır çıtır olmalıdır. Peki hindi pişirmenin püf noktaları nedir? Hindi nasıl pişirilir? İşte yanıtlar...

Hindiyi son güne bırakmayın çünkü hindinin içinin kurumaması ve dışının nar gibi kızarması için salamura yöntemi uygulamak gerekir. Genişçe bir kabın içerisine soğuk su, tuz, zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu ve sirke ekleyip karıştırın. Sonrasına tercihe göre karabiber, defne yaprağı, ada çayı gibi baharatlarda kullanabilirsiniz. Hindinizi hazırladığınbız bu karışımın içerisine koyarak bir gün buzdolabında bekletin. Ertesi gün buzdolabından çıkardığınız hindiyi iyice kurulayın. Hindiyi fırına atmadan önce dağılmaması için ısıya dayanıklı bir ip yardımıyla but kısımlarını bağlayın. Pişirirken hindinin göğüs kısmının yukarıda kalmasına özen gösterin.

PİŞİRME ÖNERİSİ

Bütün hindiyi bir pişirme torbasında pişirmek, aromaların ve hindi yağının korunmasını sağlar bu da lezzetin artmasına neden olur. 5-6 kiloluk bir hindi 200 derecede 2 saatte pişer. İç pilavla doldurulmuş bir hindi için bu süre 2,5 saattir. Pişirme torbasının köşelerinden açılan delikler hindinin pişmesini kolaylaştıracaktır. Piştikten sonra torbanın içerisinde biriken yağı hindinin üzerine gezdirmek, lezzeti arttıracaktır. Hindinin sıcak kalması için üzeri pişirme kağıdı ile kapatılabilir. Böylece hindi saldığı suyu geri çeker ve yarım saat sonra daha kolay servis edilir.

İşte Yılbaşı Hindisi tarifi için malzemeler;

-1 adet Pınar bütün hindi

-1 tatlı kaşığı un

-2-3 yemek kaşığı Pınar Tereyağı

-2 adet orta boy kuru soğan

-2 adet havuç

-1 tatlı kaşığı karabiber

-1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

-Yeteri kadar tuz

Hazırlanışı

Pişirme torbasının içine 1 tatlı kaşığı un koyup torbanın her yerine dağılmasını sağlayın. Hindinizi tuz, karabiber ve kırmızıbiber karışımı ile ovun. Hindiyi, küp şeklinde doğranmış soğan ve havuç ile hazırlayacağınız sebze buketiyle

birlikte pişirme torbasına yerleştirip ağzını bağlayın. Pınar Hindi pişirme torbası yanında verilen tel yardımı ile pişirme torbasının bir köşesine hava  buharının çıkması için küçük bir delik açın. Hindinin göğüs kısmının yukarıda

kalmasına özen göstererek fırın tepsisine yerleştirin. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 120 dakika pişirin. Hindiyi fırından alıp pişirme torbasından çıkarın ve bacaklarını çözün. Hindinizi sebze buketi ve iç pilav ile birlikte servise sunun.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.



YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal