Yetişkinlerde Göz Kayması Ve Tedavisi!

Göz kayması problemi, bebeklik döneminde de baş gösterebilir. Bebekler henüz vücutlarının son halini almadığından göz kayması problemi ileriki yaşlarda ortaya çıkabilir. Yalnız iyi bir göz doktoru durumu her zaman anlayabilir ve tedavi uygulanabilir.

23.08.2017-16:40 - (Son Güncelleme: 23.08.2017-16:28) Yetişkinlerde Göz Kayması Ve Tedavisi!

İleriki yaşlarda ortaya çıkan göz kayması problemi ameliyat ile yani cerrahi müdahale ile düzeltilebilir. Göz kaymasının en büyük nedeni doğuşta oluşan problemler neticesinde şekillenmektedir. Gözlerde toplamda 12 adet olmak üzere 6şar 6şar göz kasları bulunur. Eğer bu göz kaslarından biri ya da birkaçında zayıflık, kuvvetsizlik gibi problemler mevcutsa göz kayması meydana gelir. Halk arasında “şaşılık” şeklinde de yorumlanır. En büyük belirtisi, bir göz düz bakabilirken, diğer gözün yukarı, aşağı ya da farklı yöne doğru bakıyor olmasıdır.

GÖZ KAYMASI BELİRTİLERİ

Öncelikle bu hastalık bebeklerde daha çok görülen bir rahatsızlıktır ve bebekler yeni doğduklarında zaten gözlerini çok az açtıkları için göz kaymasının olup olmadığını anlamak daha zordur. Fakat göz kaymasının anlaşılması için uygulanabilecek birkaç yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemler yenidoğan bebekler için değilde, daha çok 6 aylık bebekler ve diğer yaş grubu çocuklar için uygulanmaktadır.

Bebek doğduğu günden itibaren sürekli tüm sağlık kontrollerinden geçirilmelidir. Bebeğin herhangi bir organı işlevini yerine getirmiyorsa, bunu doktorlar fark edecek ve erken teşhis nedeniyle kısa süre içerisinde durumu çözecektir. Göz kaymasının aileler tarafından anlaşılabilmesi için bebeğin göz hareketlerini takip etmeleri, gösterdikleri herhangi bir oyuncağa nasıl baktıklarını ya da dikkatlerini verip vermediklerini izlemelidirler.

GÖZ KAYMASINA İYİ GELECEK UYGULAMALAR

Böyle bir durum fark edildiğinde kesinlikle göz egzersizleri yaptırılmalı ya da yapılmalıdır. Yukarıda bahsedildiği gibi, bir oyuncağa odaklanmak, gözleri sağa sola yukarı aşağı şekilde hareket ettirmek, etrafa bakarken başı yamultmamaya ya da eğmemeye çalışmak gibi aktiviteler mutlaka yapılmalıdır. Bunun dışında, göz kaymasına iyi gelen bitki yoktur. Göz egzersilerini sıklıkla yapmak daha faydalı olacak bir tedavi yöntemidir. Göz kırpmaya çalışmak da göz kayması için önerilen aktiviteler arasında yer alır.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal