Amerika'da yapılan bir araştırmada tehlikeli olan özellikle çocuklar için tehlikeli olabilecek 30 gıda açıklandı.
10 yaşından küçük çocuklardaki boğulma olaylarının yüzde 17'sinin sosisten kaynaklandığını, sosisli sandviçin uyarıyla satılması gerektiği belirtildi.
Toplam nüfusun yüzde birinin fıstık alerjisi var. ölümle sonuçlanan alerji vakalarının büyük bölümü fıstıktan kaynaklanıyor.
Ispanak, roka, marul, lahana, kıvırcık salata gibi yeşilliklerin iyi yıkanmaması bağırsak bakterilerine davetiye çıkarıyor.
Dünyanın en çok tüketilen balıklarından olmasına rağmen çok fazla yenildiğinde sinir sistemine zarar vererek kalp hastalıkları riskini artırıyor.
Alkol kullanımı beyin ve sinir sistemini olumsuz yönde etkiliyor.
içerisinde asit barındıran bu içecekler mide ve bağırsak hastalıklarına neden oluyor.
İçinde sodyum nitrit bulunan salam ve sosisin tüketilmesi kansere neden oluyor.
En zararlı yağ türü olan trans yağların kullanımı nedeniyle kalp hastalıkları meydana geliyor.
Patates kızartmsının içinde yüksek oranda bulunan akrilamid maddesi nedeniyle uzun süre tüketilirse damar sertliği, şişmanlık ve kansere neden olabiliyor.
bu tür yiyecekler kolesterol dengesini bozuyor.
Cips yemek yağ içmekten farksız diyen uzmanlar, kanserden obeziteye, diyabetten alzheimere kadar birçok hastalığa neden olduğunu vurguluyor.
Bu tür gıdaların dondurulma işlemleri esnasında zararlı organizmaların üremesinden dolayı mide ve bağırsak hastalıkları meydana geliyor.
bu bitkinin yabani olanları, zehirlenmelere ve hatta halüsinasyonlara neden oluyor.
toz haline getirilmiş, defalarca işlem görmüş, içinde çok fazla katkı maddesi bulunan hazır çorbalar kansere neden oluyor.