Yeşilçam’ın Sevilen İsmi Hülya Koçyiğit Ölümden Döndü

Türk sinemasının en sevilen isimlerinden, birçok unutulmaz filmde rol almış usta oyuncu Hülya Koçyiğit, ölümden döndü. Usta oyuncu merdivenlerden düşerek apar topar hastaneye kaldırıldı.

04.07.2020-16:34 - (Son Güncelleme: 05.11.2021-16:10)

Türki sineması denilince akla gelen isimlerin başında yer alan, birçok başarı film ve unutulmaz karakterlere can veren Hülya Koçyiğit, ölümden döndü. Usta oyuncunun merdivenlerden düştüğü ve apar topar hastaneye götürüldüğü belirtildi.

HÜLYA KOÇYİĞİT APAR TOPAR HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ

Yeşilçam’ın efsane isimlerinden Hülya Koçyiğit, geçtiğimiz günlerde merdivenlerden düşerek, başını mermer basamağa çarptı. Apar topar hastaneye kaldırılan usta oyuncunun sağlık durumun şu an iyi olduğu belirtildi. Yapılan kontrollerin ardından taburcu edilen Koçyiğit, yaşadığı kaza hakkında açıklamalarda bulundu.

BİR ANDA DÜNYAM KARARDI

Ayağı kayan ve merdivenlerden düşen Hülya Koçyiğit, bin anda dünyasının karardığını belirterek, 'Merdivenlerden inerken maalesef düştüm. Başımı mermer basamağa çarptım. Bir anda dünya karardı. Sağ olsunlar orada ambulans varmış, hastaneye götürdüler beni. Röntgenler, tomografiler çekildi. Kritik birkaç saatin ardından doktorlar evime gidebileceğimi söyledi.' Şeklinde anlattı.

Hülya Koçyiğit hastanelik oldu

USTA SANATÇI HÜLYA KOÇYİĞİT’İN UNUTULMAZ FİLMLERİ

12 Aralık 1947’de doğan sanatçı usta sanatçı birçok başarılı filme imza atmıştır. Bunlardan bazılarını sizin için sıraladık. Susuz Yaz filmiyle büyük yankı uyandıran Hülya Koçyiğit bu filmde toprak konusuna ve aşk konusuna değinmektedir. Osman, Bahar, Erol üçgeninde gelişen olay örgüsü köylü toprak çatışmaları şeklinde ilerlemektedir. Gülşah filminde ise küçük ve sevimli bir kız olan Gülşah ve dadı rolündeki Hülya Koçyiğit’in geçirdiği eğlenceli zamanlar bir ev üzerinden anlatılmaktadır. Firar filminde ise sevgilisini öldürerek hapse giren bir kadın rolünü canlandırır. Hapse girmesiyle birlikte çocuklarından ayrılmak zorunda kalır. Dram ağırlıklı bir filmdir. Kurbağalar filminde ise Hülya Koçyiğit’i çalışan mücadele eden bir kadın imajıyla görmekteyiz. Kocası öldükten sonra dul kalan hayatını idame ettirebilmek için domates, kurbağa toplayan bir kadın izleyiciye sunulur. Gelin filminde ise yitirilen değerler, köyden kente göç olgusu, yaşam koşullarının zorluğu ve insan üzerindeki etkilerine değinilir. Bu filmde gelini canlandıran Hülya Koçyiğit köyden kente gidince yitirilen değerlerin ortasında yer almaktadır. En çok izlenen filmlerden biri de Ertem Eğilmez’in yönetmenliğini yaptığı Sev Kardeşim filmidir. Bu filmde Tarık Akan da filme dahil olarak güzel bir aşk hikayesi işlenir. Hülya Koçyiğit’in fabrikanın sahibinin oğluna aşık olması ve sonrasında gelişen olaylar işçi kız temasıyla birlikte verilir. Derman filmi ise Doğu Anadolu’ya tayini çıkan kız ve Şehmuz bağlamında sunulur. Ebe ve kanun kaçağı gibi temalara değinilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal