Yeşil Ketçap Tarifi

Ketçap dediğin kırmızı olur ne yeşili? Diyorsanız kararınızı değiştireceksiniz. Artık abur cuburun eşlikçisi ketçabı yeşil severlerin hizmetine veriyoruz.

07.11.2019-15:04 - (Son Güncelleme: 07.11.2019-15:02)

Yeşil dolu olan ve saklanabilen bir sos istiyorsanız yeşil ketçabı tüketebilirsiniz. Böylece sağlıklı bir sos yiyerek lezzetlendirebilirsiniz.

MALZEMELER

1 adet soğan

3 diş sarımsak

3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 kg yeşil domates

2 adet yeşil köy biberi

1/4 tatlı kaşığı kişniş

1/2 tatlı kaşığı kekik

1/4 tatlı kaşığı hardal tohumu (Yoksa koymayabilirsiniz)

1 tatlı kaşığı karabiber

1 yemek kaşığı tuz (Artırılabilir)

2 yemek kaşığı şeker

1/4 su bardağı üzüm sirkesi

NASIL YAPILIR?

Soğanı ve sarımsağı kesip zeytinyağında soteleyin. İri kesilmiş domatesleri, biberi ve baharatları katıp suyunu çekene dek kısık ateşte pişirin. Ardından şekeri ve sirkeyi akıtıp 12-13 dakika pişirin. Zamanın bitiminde karışımı mutfak robotunda çekin. Dezenfekte ettiğiniz şişelere döküp serin bir alanda saklayın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal