Yerlikaya'dan 17 İlde FETÖ operasyonu: 72 şüpheli yakalandı!

Son Dakika Haberi: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 17 ilde FETÖ'ye yönelik gerçekleştirilen "Kıskaç-19" operasyonlarında son 4 günde 72 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

06.06.2024-10:53 - (Son Güncelleme: 06.06.2024-11:25) Yerlikaya'dan 17 İlde FETÖ operasyonu: 72 şüpheli yakalandı!

İçişleri Bakanlığı, FETÖ'ye yönelik mücadelede kararlılığını sürdürüyor. 17 ilde gerçekleştirilen "Kıskaç-19" operasyonlarında güvenlik güçleri, örgüte üye olduğu iddia edilen 72 şüpheliyi yakaladı. Bu kapsamda, örgütün yeniden yapılanma çabalarının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Bakan Yerlikaya'dan Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlara ilişkin yaptığı açıklamada, "FETÖ'cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek." ifadelerini kullandı. Yerlikaya, güvenlik güçlerinin terör örgütleriyle mücadeledeki azim ve kararlılığına vurgu yaparak, şunları söyledi:

"Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Ankara, Bingöl, Bitlis, Edirne, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kırşehir, Konya, Malatya, Muğla, Sakarya ve Uşak’ta FETÖ’ye yönelik düzenlenen “KISKAÇ-19” operasyonlarında şüphelilerin; Örgütün sözde “Emniyet Mahrem Yapılanması, Askeri Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması” içerisinde faaliyette bulundukları, Ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve örgüt içerisinde sorumlu şahıslarla irtibatlı oldukları, İfade ve teşhislerde adlarının geçtiği ve FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı olduğu tespit edildi.

Operasyonlar sonucu: Çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."

Huzur ve Güven İçin Kararlı Mücadele

Bakan Yerlikaya, operasyonların, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla devam edeceğini belirtti. Türkiye genelinde yapılan bu tür operasyonlarla, terör örgütlerinin faaliyetlerinin engellenmesi ve örgüt üyelerinin adalete teslim edilmesi hedefleniyor.

17 İlde Eş Zamanlı Operasyon

Operasyonlar, 17 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi ve örgüte üye oldukları iddia edilen kişiler gözaltına alındı. Bu kapsamda yapılan soruşturmalarda, FETÖ'nün yeniden yapılanma çabalarının önlenmesi amaçlanıyor.

Halkın Desteği Önemli

İçişleri Bakanlığı, terörle mücadelede halkın desteğinin önemine de dikkat çekiyor. Vatandaşların, şüpheli durumları güvenlik güçlerine bildirmesi, operasyonların başarıyla yürütülmesine katkı sağlıyor.

Gelecek Adımlar

Yakalanan şüphelilerle ilgili soruşturma ve adli süreçler devam edecek. İçişleri Bakanlığı, bu tür operasyonların kararlılıkla sürdürüleceğini ve terör örgütlerine karşı mücadelenin tavizsiz şekilde devam edeceğini belirtiyor.

Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleştirilen bu operasyonlar, güvenlik güçlerinin terörle mücadeledeki kararlılığını ve etkinliğini bir kez daha ortaya koydu.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal