Yerli ve Yabancı Tenisçiler Erciyes'te Güç Depoluyor

Yerli ve yabancı tenisçiler, Erciyes'te yüksek rakımlı antrenmanlarla performanslarını artırıyor.

19.10.2024-12:22 - (Son Güncelleme: 19.10.2024-12:22) Yerli ve Yabancı Tenisçiler Erciyes'te Güç Depoluyor

Yerli ve Yabancı Tenisçiler Erciyes'te Güç Depoluyor

Erciyes Kayak Merkezi'nde kurulan Türkiye'nin ilk yüksek irtifa tenis kortlarında yerli ve yabancı sporcular güç depoluyor. Geçtiğimiz günlerde, tenisçiler, Erciyes Dağı'nın eteklerinde 2300 rakımda faaliyet gösteren bu özel kortlarda performanslarını artırmak amacıyla kampta bulundular.

Berfu Cengiz'den Açıklamalar

Avustralya Açık elemelerinde mücadele edecek milli tenisçi Berfu Cengiz, kamp merkezi hakkında konuşarak, "Buraya ITF Uluslararası Tenis Turnuvası'na katılmak için geldim. Turnuvanın ardından buradaki antrenmanlarıma devam ediyorum. Yüksek rakımda çalışmanın belirli faydaları var; bu, vücuda daha iyi dayanıklılık kazandırıyor" dedi.

Yüksek İrtifa ve Zorluklar

Rus tenisçi Anastasiia Gureva ise, ilk başlarda yüksek irtifada nefes almakta zorluk yaşadığını ancak daha sonra bu duruma alıştığını belirtti. Gureva, "Daha önce hiç bu kadar yüksekte oynamadım; yalnızca Rusya'da 1200 metrede bir kamp merkezinde bulundum. Ancak 2300 metre gerçekten çok farklı ve zorlayıcı" şeklinde konuştu.

Deniz Dilek'ten Değerlendirme

Yüksek irtifada kamp yapan tenisçi Deniz Dilek de Türkiye'deki bu tür bir uygulamanın önemli bir fırsat olduğunu vurgulayarak, "Burada antrenman yapmanın mental ve fiziksel zorlukları var, ama buna uyum sağlamak bizim için farklı bir şans. Buradan sonra Antalya'da müsabakalarım olacak ve burada yaptığım antrenmanların yardımcı olacağını düşünüyorum" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal