Yerli otomobilde hedef büyültülüyor: TOGG’un yeni modeli T10F yolda

Yerli otomobil TOGG’un yeni modeli için geri sayım devam ediyor. Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu, TOGG otomobil Fabrikasını ziyaret ederek TOGG CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş’tan brifing aldı. Karakaş, TOGG’un yeni modeli T10F’in çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

06.07.2024-16:53 - (Son Güncelleme: 06.07.2024-17:37) Yerli otomobilde hedef büyültülüyor: TOGG’un yeni modeli T10F yolda

Türkiye’nin yerli ve milli imkanlarla üretilen elektrikli otomobili TOGG’un yeni modeli T10F’nin geliştirilme çalışmaları hızla sürüyor. TOGG’un Gemlik’teki fabrikasında gerçekleştirilen yarım günlük ziyarette, M. Gürcan Karakaş, Yönetim Kurulu Üyeleriyle tanışarak TOGG’un kuruluş hikayesi ve hedefleri hakkında kapsamlı bir sunum yaptı.

Yeniliğe yolculuk mottosuyla hareket ediyoruz

Mynet'te yer alan habere göre; Karakaş, TOGG’un "Otomobilden fazlası" ilkesiyle yola çıktığını belirterek, "Dünya ile rekabet eden bir teknoloji firması kurmak için yola çıktık. Bunun için de mobiliteyi seçtik," dedi. "Yeniliğe Yolculuk" mottosuyla hareket ettiklerini ifade eden Karakaş, "Cep telefonunun başına ne geldiyse, otomobilde de o oluyor," diyerek sektördeki dönüşüme dikkat çekti.

Yerli otomobilde hedef büyültülüyor: TOGG’un yeni modeli T10F yolda

Yeni modelin çalışmaları sürüyor

Karakaş, TOGG’un hissedar yapısının, şirketi doğal bir ekosistem içinde doğurduğunu ve fikri ve sınai mülkiyet haklarının yüzde 100’üne sahip olduklarını vurguladı. Yerli üretim konusunda önemli bir aşama kaydettiklerini belirten Karakaş, yeni model T10F için çalışmaların da hızla sürdüğünü söyledi.

BUSİAD Yönetim Kurulu’nun sorularını yanıtlayan Karakaş’a, BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar tarafından Derviş Fincan Seti hediye edildi. Ziyaret kapsamında fabrikayı gezen BUSİAD Yönetim Kurulu üyeleri, TOGG’un T10X araçlarını da test etme fırsatı buldu.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal